2024. április 20. - Tivadar

Megdőltek a rekordok

Tizenhat rekord dőlt meg, összesen 325 millió dolláros (közel 57 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el kedden este a Christie's aukciós cég New York-i kortárs művészeti árverése, cáfolva ezzel, hogy válságba jutott a műtárgy-kereskedelem.
2007. november 14. szerda 14:00 - Hírextra
A pesszimista előhangokat csak erősítette, hogy a múlt héten gyenge eredménnyel zárult az impresszionista művekből rendezett Sotheby-árverés, és ez utóbbi aukciós cég részvényei ezután 38 százalékkal estek.

A Christie's keddi árverésén 67 műtárgyat kínáltak eladásra, és valamennyit meg is vásárolták. A legtöbbet, 34, 4 millió dollárt Mark Rothko "cím nélküli" alkotásáért adták. Nagy csata folyt Andy Warhol Muhammad Aliról készült portréjáért, amelyet eredetileg 2-3 millió dollárra becsültek, és végül 8,2 millióért vittek el. Jeff Koons Kék gyémántját, egy monumentális jegygyűrű-szobrot, amelyet a Christie's székházának bejáratánál, a Rockefeller Centerrel szemben állítottak ki, 11 millió 760 ezer dollárért vette meg Larry Gagosian New York-i galériatulajdonos. Ez rekordnak számít egy Koons-mű esetében. Ugyanakkor némi csalódást okozott Warhol Liz Taylor-arcképe, amelyet 25-35 millióra tartottak, de csak 23,56 millióért kelt el. A brit sajtó szerint ezt a képet Hugh Grant bocsátotta árverésre, miután a színész néhány évvel korábban a konkurens Sothebynél 15 millióért vette. Grant jelen volt ugyan az árverésen, a Christie's azonban nem erősítette meg, hogy valóban övé volt-e a kép.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását