2024. április 16. - Csongor

Rekord született az aukción

Abszolút rekord született a Kieselbach Galéria szombati fotóárverésén. André Kertész: Újságárusnál című képe 1 millió 600 ezer forintos összkikiáltási árról indult és 5 millió 280 ezer forintért kelt el. Ez Magyarországon a legdrágábban eladott fotónak sz
2007. november 10. szombat 22:49 - Hírextra
Második alkalommal rendeztek fotóárverést a Kieselbach Galériában. A májusi aukción André Kertész: A párizsi iskolaudvar című képe 3 millióért kelt el. A mostani fotóárverésen pedig az 1934-ben készült szintén André Kertész fotó, az Újságárusnál című kép már több mint 5 millióért. A licit 1 millió 600 ezer forintos kikiáltási árról indult és 4 millió 440 ezer forintig ment el. A leütési jutalékkal együtt, végül 5 millió 280 ezer forintért kelt el az André Kerész fotográfia.

A világhírű magyarok közül Brassai: Templomajtóban című képét több mint 1 millió forintért vásárolták meg. Az aukción életműrekord is született. Escher Károly 1931-es alkotása: a Biatorbágy. A borzalom völgye 600 ezerről indult és 1 millió 320 ezer forintért talált gazdára. A kortárs fotó sikerét Tóth György Lolita című alkotása hozta meg, ez a fotó több mint 2 millió forintért kelt el.

A Kieselbach Galéria őszi árverésén 122 tétel került kalapács alá. Ebből 90 fotótörténeti munka, 32 műtárgy pedig kortárs magyar fotóművész munkája volt. A fotóaukció csaknem 12 milliós összkikiáltási árról indult és leütési jutalékkal együtt 28 millió 507 ezer forinttal zárt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását