2024. április 25. - Márk

Madridban a Windsor ékszerek

Madridban állított ki a Cartier-ház a Windsor-gyűjteményből 18 olyan ékszert, amelyet még sohasem láthatott a közönség. A romantikus szerelmi történetéről híres Edward herceg - aki rövid ideig VIII. Edward néven Anglia királya volt - és Bessie Wallis Simp
2007. november 18. vasárnap 12:01 - Hírextra

Nászútjukon például kölcsönösen megajándékozták egymást egy cigarettatárcával, illetve púdertartóval, amelynek fedele Európa térképét ábrázolta és rajta színes drágakövekkel kirakva feltűntették útjuk minden állomását. Az egyes városokat, kék és vörös zománcszál kötötte össze. Bessie Wallisnak tekintélyes kollekciója volt állatokat ábrázoló ékszerekből. Legszebb darabja egy 152 karátos zafírkövön kapaszkodó párduc. A hölgy imádta az állatokat, mindig legalább hat kutyával utazott - írta az El País című spanyol napilap.

A kiállítás érdekes darabja még egy monogrammos gyémánt szív, továbbá egy háromszínű drágakövekből összeállított karkötő, egy smaragd diadém, egy smaragddal, gyémánttal, arannyal berakott táska.

1987-ben, Bessie Wallis halála után az ékszereket a Sotheby,s-nál elárverezték és a Cartier cég vásárolta meg ezeket. A gyűjtemény az ékszerház szerint egy korszakot, egy stílust és egy ékszerész alkotói merészségét jelképezi.

A kiállításon a látogatók az ékszereken kívül megismerkedhetnek családi fényképekkel, archív dokumentumokkal, levelekkel is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását