2024. április 20. - Tivadar

Bojkottálják Burmát az ékszergyártók

A Cartier és a Tiffany után az olasz Bulgari ékszergyártó is bejelentette, hogy nem vásárol többé burmai drágakövet.A milánói luxuscég eddig sem közvetlenül Burmából, hanem a nemzetközi piacon szerezte be a köveket.
2007. október 15. hétfő 12:47 - Hírextra
A délkelet-ázsiai ország páratlanul gazdag drágakövekben. A Rubinvölgy néven ismert észak-burmai régióból származnak például a világ legszebb természetes mélyvörös rubinkövei. Zafírt is gyakran találnak és több mint 700 éve folyik a kitermelés. Külföldi a bányák közelébe sem mehet, de bennfentesek beszámolói szerint embertelen körülmények között folyik a munka.

Burmában 1962-ben átvette a hatalmat a hadsereg. A junta gazdasági csődbe és teljes elszigeteltségbe sodorta az országot, a múlt hónapban pedig brutálisan leverte a demokráciapárti erők évtizedek óta legnagyobb megmozdulását.

Két nagy nemzetközi ékszergyártó cég, a Cartier és a Tiffany már korábban törölte a beszállítók listájáról a katonai junta által 1989-ben Mianmarra átnevezett országot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását