2024. március 29. - Auguszta

Brit belügyi botrány

Illegális bevándorlókat vett fel biztonsági munkára a brit belügyminisztérium - erősítette meg vasárnap egy sajtószóvivő. A papírokkal nem rendelkező bevándorlók többek között repülőtereken, kikötőkben, kormányzati épületekben és a Scotland Yardnál dolgoz
2007. november 11. vasárnap 21:26 - Hírextra
Az újság szerint közel ötezren kaptak állást biztonsági őrként, és egyikük a miniszterelnök autójának biztonságáért volt felelős.

A belügyminisztérium ezért elrendelte, hogy az Ipari Biztonsági Hatóság (SIA) újra átvizsgálja annak a többszázezer embernek az adatait, akik az utóbbi néhány évben már átmentek a szűrőkön. A SIA állítólag nem ellenőrizte, hogy a jelentkezőknek van-e munkavállalási engedélyük a szigetországban, mivel elsőrendű feladata a priuszvizsgálat. A szigetországban a munkaadó kötelessége meggyőződni arról, hogy alkalmazottai vállalhatnak-e legálisan munkát. Az illegálisan dolgozók engedélyét bevonják és kitoloncolják őket Nagy-Britanniából.

Tavaly a belügyminisztérium már keveredett hasonló botrányba: akkor az derült ki, hogy feketén dolgozó takarítószemélyzetet alkalmaz.

Az Ipari Biztonsági hatóság létrejötte (2003) óta több mint negyedmillió jelentkezőnek adott engedélyt biztonsági területet érintő munkára.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását