2024. április 20. - Tivadar

Nem szavaznak a BKV áremelésről

Nem szerepel a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének napirendjén a BKV jövő évi tarifajavaslata közölték pénteken délután az SZDSZ és az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének titkárságán. A főpolgármester kabinetirodáján az MTI megtudta, hogy helyszíni kiosz
2007. november 16. péntek 21:26 - Hírextra
A BKV Zrt. igazgatóságának keddi üléséről kiadott vállalati közlemény szerint az igazgatóság a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülését követően tárgyalja a tarifaemelési javaslatot és a jövő évi menetrend javaslatot.

A cég felügyelő bizottságának tagjaitól az MTI megtudta, hogy a testület csütörtökön nem vette napirendre a tarifaemelési javaslatot, mivel arról még nem hozott döntést az igazgatóság. Hozzátették, hogy emiatt a főpolgármesteri hivatal vezetőinek a kabinetjeihez csak a BKV menedzsmentjének a javaslataként kerülhet egyelőre a jövő évi tarifaemelési tervezet.
A BKV igazgatósága elé került, november 12-i dátumozási javaslat szerint 10, 17,4 és 25,2 százalékos díjemelési alternatívák készültek.

Demszky Gábor, aki november 9-én a Főpolgármesteri Kabinetben tárgyalásra, illetve városvezetői döntésre alkalmatlannak nevezte a BKV három alternatívás tarifaemelési tervét, kezdeményezte a javaslat átdolgozását. A főpolgármester egyúttal hangsúlyozta, hogy a 17 és 25 százalékos díjemelést nem tartja elfogadható mértékűnek.

Demszky Gábor csütörtökön az MTI-nek elmondta: "a tarifaemelés kisebb lesz, mint amit a BKV papírokban olvastunk és visszaküldtem, 10 százalék körüli lesz." A főpolgármester közölte azt is, "azzal bíztam meg Hagyó Miklóst, hogy az új paraméterkönyvvel kapcsolatos vitát a társadalmi szervezetekkel, a szakmai szervezetekkel, a közlekedési szakmával folytassa le".
Demszky Gábor korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a BKV tarifákról legkésőbb december 20-án dönt a Fővárosi Közgyűlés. A cég jövő évi paraméterkönyvéről, menetrendjéről pedig jövő áprilisig határoznak.

A BKV pénteken délután közleményben tudatta, hogy a cég honlapján hozzáférhető a jövő évi paraméterkönyv koncepciója és a tarifaemelési alapelvek. Ez az utóbbi anyag az igazgatóság előtt volt kedden - közölték az ülés résztvevői.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását