2024. április 25. - Márk

Kőbánya nagyon bánja az intézkedést

A Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete felháborodottan tiltakozik az ellen, hogy a BKV Zrt. meg kívánja szüntetni a 9-es, a 17-es és a 32-es buszjáratokat.
2007. november 15. csütörtök 21:10 - Hírextra
A 9-es busz átszállás nélkül köti össze Kőbánya városközpontját a Deák térrel, mindhárom metróval. A buszjárat kihasználtsága egész nap kiemelkedő, nagyon sokszor zsúfolt. A 17-es busz egyedüliként, haránt-irányú összeköttetést biztosít Kőbánya és Pestszentlőrinc között. A 32-es buszjárat a Belváros érintése nélkül kötötte össze a kőbányai városközpontot Zuglón keresztül az Árpád híd pesti hídfőjével.

Ezeknek a járatoknak a megszüntetése rendkívül hátrányosan érintené a kőbányai lakosokat, a BKV-nak ez a javaslata merénylet a tömegközlekedéssel utazó lakosokkal szemben.

A Fővárosi Önkormányzatnak nem a járatok megszüntetésével, ritkításával kell a tömegközlekedést vonzóvá tenni az emberek számára, hanem más európai nagyvárosokhoz hasonlóan be kellene kapcsolnia az elővárosi vasutat a tömegközlekedésbe.

A Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete felszólítja a Fővárosi Önkormányzatot, hogy a kőbányai tömegközlekedés tönkretételével ne lehetetlenítse el a kerületi emberek életkörülményeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását