2024. április 12. - Gyula

Fidesz: a kormány mérsékelje az áramáremelkedést

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a még rendelkezésre álló eszközeivel mérsékelje a 2008-tól várható 17-41 százalékos áramáremelkedést - jelentette ki szerdán Fónagy János Budapesten.
2007. november 14. szerda 15:08 - Hírextra
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a jövőre várható drasztikus energiaár-emelkedés elsősorban a kormány politikájának köszönhető, hiszen a kabinet alkalmatlan időpontban és rosszul hajtotta végre az áramár-liberalizációját. Fónagy János szerint a szabadpiac beveztésének hatására az újsághírek szerint 17-41 százalákos villanyár-emelkedés a társadalom minden csoportját érinti, így a Fidesz szerint tovább fog mélyülni a szociális válság.

Az ellenzéki honatya ugyanakkor emlékeztett rá: az áramszámlán szereplő összeg mindössze 60 százalékát teszi ki az áram tényleges díja, 20 százalék a hálózati díj, 20 pedig az adók. Ez utóbbi kettő a Fidesz szerint az állam kezében van, így van lehetőségük mérsékelni a januártól várható áremelkedést.

A Fidesz ezen kívül törvénymódosításokat is benyújt a parlamentnek, melyekben az áramár maximalizálásának és a export korlátozásának visszaállítását kezdeményezik.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását