2024. április 20. - Tivadar

Benzinár a lélektani határ felett

Ismét emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon szerdától: a 95-ös benzin litere 3, a gázolajé pedig 4 forinttal kerül majd többe - értesült a holtankoljak.hu internetes portál.
2007. november 12. hétfő 19:00 - Hírextra
A benzin átlagára a mostani emeléssel együtt elérheti a 300 forintot, nem kizárt azonban, hogy a tavaly nyárhoz hasonlóan most is több töltőállomás inkább "lenyeli" az áremelkedés egy részét. Mindezt azért, mert a kutak igyekeznek - ameddig csak lehet - a 300 forintos, lélektaninak mondott határ alatt tartani az üzemanyag árát.

A holtankoljak.hu számításai szerint a háromforintos benzinár-emelést követően a legalacsonyabb benzinár 275 forint körül várható, míg a legmagasabb átlépi a 300 forintos határt. A gázolajért legkevesebb 270 forintot kell majd fizetni, míg a legdrágábban - alig elmaradva a "lélektani" határtól - 298 forint körüli áron vásárolható meg. A most legolcsóbb gázolajár is magasabb lesz, mint tavaly ilyenkor a legdrágább.

A MOL legutóbb múlt szerdán emelte az árakat, akkor a benzin 4, a gázolaj pedig 6 forinttal drágult, így három egymást követő hét alatt 16 forinttal nőtt a gázolaj, 11 forinttal a benzin ára.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását