2024. április 19. - Emma

Kémképzés a múzeumban

Amerikaiak milliói öltöznek jelmezbe szerdán este a Halloween ünnepére. Washingtonban a Nemzetközi Kémmúzeumban olyan foglalkozást tartottak gyerekeknek, amely a külső átalakítása mellett egyéb trükköket is tanít az átváltozáshoz.
2007. október 29. hétfő 14:35 - Hírextra

A 9-12 éveseknek szervezett foglalkozáson olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyeknek a szülők nem biztos, hogy örülnek: az átverés művészetét. A Kémmúzeum igazgatója, Peter Earnest 36 éven át a Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA ügynöke volt. Megtanítják a gyerekeket arra, hogy ne csak parókát és jelmezt viseljenek, hanem változtassák meg a testtartásukat, beszédüket, járásukat.

A jelmezviselés Halloweenkor az ősi kelta időkbe nyúlik vissza a "Samhain" ünnepére, amikor az emberek beöltöztek, hogy elűzzék a rossz szellemeket. Az Egyesült Államokban először 1921-ben tartottak Halloweent. Noha manapság már nem kötelező félelelemkeltő kosztümökbe öltözni, a vámpír- és boszorkányjelmezek még mindig népszerűek: október 31-én este sok félelmetes alak tűnik majd föl az ajtókban.

Idén mintegy 36 millió amerikai gyerek jár majd házról házra szerdán este, hogy jelmezbe öltözve felszólítsa az ottlakókat: "trick or treat" (ami magyarul körülbelül annyit tesz: megvendégelsz vagy megnézheted magad). A kosárkákba vagy szatyrokba édességet illik adni. Az átlagamerikai évente 13 kiló édességet fogyaszt, ennek tetemes részét ezen az ünnepen.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását