2024. március 29. - Auguszta

Alonso megúszta

A spanyol sajtó megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy a Forma-1-es kémügyben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem vette el Fernando Alonso pontjait, így a pilóta megvédheti címét és sorozatban harmadszor lehet világbajnok.
2007. szeptember 14. péntek 12:29 - Hírextra

Az FIA motorsport tanácsa első fokon elmarasztalta a McLaren-Mercedes istállót, elvette az összes, idén szerzett pontját a konstruktőrök versenyében, valamint 100 millió dollárra büntette a csapatot, amely a hátralévő vb-futamokon sem szerezhet újabb pontokat. Az istálló versenyzői - Alonso mellett a brit Lewis Hamilton - azonban megtarthatták pontjaikat.

Az FIA kémkedés miatt marasztalta el a McLaren-Mercedest annak nyomán, hogy Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes azóta már menesztett vezető mérnökének.

A jelentős spanyol lapok egyaránt a címlapon számoltak be az FIA döntéséről, s többésgükben azt emelték ki, hogy a két pilót versenyben maradt.

A La Razon szerint "a McLaren súlyos büntetése megkönnyíti Alonso év végi távozását", amit egyébként a spanyol sajtó jó része valószínűsít.

A Marca például tudni véli, hogy Alonsónak szóbeli megállapodása van a Renault-val, és az idény végén elhagyja a brit csapatot.

Ron Dennis csapatfőnök csütörtökön azt mondta, "semmi sem kizárt a versenyzők jövőjét illetően", ha valamelyikük távozni kíván "az közös megegyezéssel fog történni".

A pilóták pontversenyének állása: 1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 92 pont, 2. Fernando Alonso (spanyol, McLaren-Mercedes) 89, 3. Kimi Ra:ikkönen (finn, Ferrari) 74 .


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását