2023. január 28. - Károly, Karola

Kémeket fogtak

Az Egyesült Államok és Izrael javára kémkedőket lepleztek le Iránban - közölte csütörtökön az iráni hírszerzési miniszter. Olyanokat is letartóztattak, akik külföldre akartak szökni, hogy spionnak tanuljanak.
2007. február 8. csütörtök 13:08 - Hírextra

 Kolam Hoszein Mohszeni-Edzsei, akinek szavait az iráni állami televízió idézte, elmondta, hogy mintegy 100 kémet azonosítottak, akik katonai és politikai információkkal látták el az amerikai és az izraeli titkos szolgálatokat, amelyekkel közvetlen kapcsolatban álltak. A miniszter szerint a kémek elsősorban Irán határvidékein működtek. Mohszeni-Edzsei egyúttal bejelentette: több olyan személyt tartóztattak le, akik szakmai továbbképzés leple alatt külföldre akartak távozni, hogy kémkiképzésben részesüljenek. Az őrizetbe vettek számát azonban nem közölte.

Irán január 9-én jelentette be, hogy letartóztattak egy kémet, aki legnagyobb fegyveres ellenzéki szervezetnek, a Népi Modzshedeknek szolgáltatott nukleáris információkat. A szervezet leplezte le 2003-ban a natanzi és az iszfaháni nukleáris üzemek létét is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását