2024. április 19. - Emma

Egy lyukas mondat

A polgári erők, az erős Fidesz-KDNP-szövetség nélkül már esélye sem lenne a demokráciának Magyarországon.” (Orbán Viktor a Magyar Hírlapnak)
2007. szeptember 29. szombat 09:31 - Horvát
Azt hiszem, esélye sincs, hogy megértsük ezt a mondatot. Kövér László, a Fidesz örökbajszú ideológusa is nemrég pendítette meg finom, utánozhatatlan stílusában: aki nem érti, hogy pontosan mi a Fidesz programja, az nem értelmiségi.

Talán nem a hiábavalóságok hiábavalósága, ha felidézzük Balczó András véleményét (melyet a remekbeszabott Kuruc.infó honlap „Elhallgatott hírek” rovatában olvashattunk), hogy hazánk zsidó hódoltsági terület, ahol egyébként (tehát Magyarországon) demokratikus alapon működő fasizmus van. De hát biztos nincs itt semmi kapocs. Le a távoli képzettársításokkal! Rossz az, aki rosszra gondol. Azonnal elhatárolódom én is önmagamtól. Elnézést kérek!

Legyünk komolyak. Nézzük meg pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen: hogy is van ez a demokráciával. Legyünk nagyvonalúak is. Mert Viktor apánk mintha megint elhallgatna valamit. Feljavítva mondandója, valahogy így hangzana: Csak akkor van demokrácia, ha mi vagyunk hatalmon. Vagy: csak akkor van demokrácia, ha nincs több olyan párt a Parlamentben, amely mást mond, mint mi. A többi lehetőséget most hirtelen elfelejtettem.

Segítséget kérek hát, kollégáim nevében is! Közös gondolkodásra hívjuk olvasóinkat: Mi az, ami nem lenne a polgári erők és az erős Fidesz-KDNP-szövetség nélkül Magyarországon? A legszellemesebb megfejtők között kisorsolunk egy narancssárga citromot, melynek neve polgári narancs lesz. Hiszen, fájdalom, de a magyar narancs név már több oldalról foglalt. Az már le van stoppolva.

S nem várhatjuk el, hogy a ráncos homlokú, ám délceg Orbán Viktor spirituális mester tovább stoppolja lyukas mondatait, pláne, hogy könnyen lehet: azokat nem is ő írja. Engem is szoktak éjszakánként telefonon zaklatni, hogy biztos én írom azokat a mondatokat, s már vegyek vissza egy kicsit: mert nevetni jó, de azért nem kéne a rekeszizmokat széjjel szakítani teljesen. Én ilyenkor is el szoktam határolódni, de hát senki nem hisz nekem.

A lényeg, hogy én hiszek a demokráciában, ahogy a Fidesz és a KDNP között létrejött szövetség erejében is. Még sok ilyen mondatot kívánok Orbán Viktornak. Csak annyit kérnék tőle, hogy ha 2010-ben (igen, sajnos legkorábban akkor) felhív, hogy miattam vesztette el a választásokat, akkor ne csodálkozzon, ha elhatárolódom tőle.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2007. október 11. 05:15
jaja
elégmár
2007. október 10. 22:05
Hanna kikapsz a kedvencedtől! A Gyurcsán nem neónáci hanem büdös kommunista. Nem hallgatod a kedvencedet? ejnye, ejnye
Szifo
2007. október 7. 19:04
Orbán csak akkor híve a demokráciának, amikor ellenzékben van. Csakhogy sokan emlékezünk még arra, hogy milyen autokratikus módon kormányozott.
Kár, hogy most is hülyének nézi a népet!
Hanna
2007. szeptember 30. 12:33
Igazad van, ez a gyurcsányi egy szélsőséges neonáci őrült !
thurvj97
2007. szeptember 29. 10:53
Miről beszél megint a bukott miniszterelnök? Csak a pártjára kell nézni. Mindenkinek kuss,mert neki lehet csak igaza.Jó hír,hogy elutazott! Remélem vissza sem jön.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását