2024. április 24. - György

Pelczné és a pincék

"Lassan félni kell attól, hogy aki nem teljesíti a reformoknak nevezett ámokfutás előírásait, annak előkészítik a helyét valahol ott mélyen az Andrássy úton a Terror Háza alatt. Ide jutottunk. Ez a demokrácia Magyarországon." (Pelczné Gáll Ildikó, Duna TV
2007. szeptember 10. hétfő 13:58 - Horvát
Jóvoltából megtudtuk, hogy nincs valódi demokrácia, csak lopakodó diktatúra van. Gyilkos Gyurcsány éjszakánként már készíti a pincéket. Ott fog minket örökre hűvösre tenni, ha csak nem teljesítjük a reformoknak nevezett ámokfutás előírásait.

Én is azonnal elkezdtem körbetelefonálni az ismerőseimet, hogy segítsenek már, hogy teljesíteni tudjam a reformoknak nevezett ámokfutás előírásait, mert nem szeretném egy pincében végezni. Pláne arccal lefelé, mésszel leöntve, összedrótozva, de még a Dunába darálva sem. Szóval Gyurcsány, a megátalkodott KISZ-es, hű kommunista alattvalóival fényesíti, ha nem is az ezüstöt, de a körömletépő szerkenytyűket, a kalodát, a tűket és a késeket. Így gondolja a mélyen európai és mérsékelten jobboldali, az Antall-i örökséget éjjel-nappal ápoló, a populizmustól elhatárolódó néppárt alelnöke, a miskolci csodafavorit: Pelczné Gáll Ildikó.



Csak az furcsa nekem ebben a posztkommunista diktatúrában, hogy a legnagyobb ellenzéki párt naponta tízszer leleplezi, s nem viszi el sem az ördög, sem a fekete autó. Elmondják naponta háromszor, hogy itt diktatúra van, vagy legalábbis épül, sajtószabadság zéró, ritkítják, ölik a magyart. A sírt, hol nemzet süllyed el, árpádsávos zászlók, kacagányok és attilák veszik körül, meg persze a hazaáruló idegenszívűek.

Setét az ég alja. Jövőnk nincs, csak múltunk. A múlt pedig rövid. Rövid és világos. Valami olyasmi, hogy jöttek a kommunisták, elsöpörték a Szent Koronát, a történelmi jogfolytonosságot, a Horthy-rendszer haladó hagyományait, meg a népi és polgári kultúrát. Aztán kinyílt 1956, a mécsvirág, melynek fényében mindenki jobboldali demokráciát akart, de őket kivégezték, aztán néma csend. A következő említésre méltó fordulat 1988-hoz köthető, amikor is feltűnt Orbán Viktor, a megváltó, bár akkor még nem volt ő megváltó annyira. Eléggé el nem ítélhető módon nem vállalt semmiféle sorsközösséget az 1987-ben lakitelken zászlót bontott MDF-fel, ahol olyan szellemi nagyságok gyülekeztek, mint Bíró Zoltán, Für Lajos, Lezsák Sándor (ki még a kertjét kölcsönadta a magyar újjászületésnek) és Csurka István. Aztán a spontán privatizációs, zavaros idők: Antall József első szabadon választott kormánya, Fidesz-MSZP-SZDSZ ellenzékkel. Aztán az Antall-i örökség eljött 1994-ben. Egyesek szerint úgy hívták őt, hogy Horn Gyula. Elkezdődött, illetve, bocsánat: folytatódott a szabadrablás. A pufajkás Hornék minden lépése gaz volt, s tudatosan népnyúzó, Bokros elvtárssal súlyosbítva. Aztán végre, 1945 után újból, talán először beköszöntött az aranykor. A polgári építkezés évei 1998-tól 2002-ig. A Széchenyi-terv és a diákhitel. Mindenki legnagyobb örömére. A gaz bomlasztók elbocsátása a közszférából, azaz az elvtársak visszaküldése vörös segélyre. Annyira tetszett ez a népnek, hogy majdnem újraválasztotta Orbán Viktort 2002-ben, aztán 2006-ban is majdnem. Egy paraszt-, vagy stílszerűen: egy vörös hajszál híján. Persze a "pinceelőkészítők" nyilván csaltak a választásokon, mert ezeknek ez a vérében van, ők genetikailag meghatározott baloldaliak ugyanis, minden cédulájuk kék, minden zászlajuk vörös.
S persze minden pincénél van mélyebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. szeptember 17. 15:55
A cikk nagyon szellemes.
Pelczné viszont folyamatosan siralmas. Szegény Fidesz, hihetetlenül tehetségtelen figurákat választanak. (Vakok között félszemű az óriás.)
2007. szeptember 14. 18:02
király a cikk!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását