2024. május 7. - Gizella

Nem elég radikális a Fidesz?

Lapunk kérdésére Fricz Tamás politológus beszélt a Benes-dekrétumok ügyében "béna kacsaként" viselkedő EU-ról, a Kurucinfó körüli feszültségekről, a Jobbik és az MDF esélyeiről, a Fidesz hiányzó határozottságáról, a megosztott MSZP-ről s a "hiteltelen" mi
2007. szeptember 28. péntek 07:00 - Horvát

Végezetül még megkérdezném, hogy mit gondol a parlamenti képviselők fizetéséről, illetve a számla nélkül felvett több százezres költségtérítésekről?

Természetesen megbotránkoztató ez az egész helyzet, ugyanúgy a pártfinanszírozás ügye is. Nevetséges helyzet. Meg kell emelni a nevetségesen alacsony fizetésüket!

Mondjuk bruttó 800 ezerre, ahogy Gyurcsány Ferenc javasolta?

Igen, így van, abszolút el tudnám képzelni. S mellette természetesen számlával igazolni minden egyéb költséget.

Milyen egyszerű lenne...Furcsa, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után kell erről beszélni.

Így van, mint a pártfinanszírozás ügye...hosszú évek óta beszélünk arról is. Ott is elképesztő dolgok vannak. Ne csodálkozzunk, hogy együtt járatódik le az egész politikai elit.

De szinte senki nem támogatja Gyurcsány Ferenc rendezési javaslatát. Csodák csodájára ebben az ellenállásban fog megvalósulni egyfajta, sokak által áhított nemzeti egység?

Igen, egyik oldalon, igen. Itt van egy nagy egyetértés. Viszont a másik oldalról Gyurcsány Ferenc hiteltelen ez ügyben. Arról híres, hogy ideírja a számlát, odaírja a számlát így könyvel, úgy könyvel... Nehezen fogja elhitetni, hogy pont ő váltja meg a világot. Megérheti, hogy a képviselők azt mondják: „Éppen te, kedves miniszterelnök úr?! Te, a legnagyobb ügyeskedő?!” S akkor a kérdés ott marad a levegőben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását