2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány beszüntetné a Kurucinfót?

A miniszterelnök szerint meg kell vizsgálni, hogy milyen eszközzel lehet fellépni a "gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről" ismert Kurucinfó ellen. Gyurcsány Ferenc ezért arra kérte az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy a lehető legrövid
2007. augusztus 23. csütörtök 15:54 - Hírextra
A miniszterelnök arra utasította Takács Albert, igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, milyen - korábban nem alkalmazott - alkotmányos eszközök állnak rendelkezésre ahhoz, hogy hazánk "megvédje önmagát a Kurucinfó gyűlöletkeltő gyakorlatával szemben" - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Kormányszóvivői Iroda. A vizsgálatnak ki kell terjednie arra is, hogy a hatályos büntetőjogi szabályok és a sajtótörvény lehetőséget ad-e az arányos fellépésre. Az igazságügyi tárca vezetőjének arra is választ kell adnia, hogy a külföldi szerverekről üzemelő portállal szemben nemzetközi együttműködés vagy jogsegély segítségével van-e mód a határozott fellépésre.

A kormányfő levélben utasította a vizsgálatra a minisztert. Megfogalmazása szerint ugyanis "a Kurucinfó nevű internetes kiadvány kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről, a személyiségi jogok, illetve a köztársaság alapértékeinek lábbal tiprásáról vált hírhedté".

Gyurcsány Ferenc arra kéri Takács Albertet, hogy az internetes oldallal szembeni jogi fellépés lehetőségeiről készült összesítést a lehető legrövidebb időn belül készítse el és jelentés formájában tárja a kabinet elé.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását