2024. május 6. - Ivett, Frida

Beperelték Gyurcsányt

Pert indított Gurcsány Ferenc miniszterelnök ellen a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mert a kormányfő nem adta ki a jogvédő szervezetnek a gyülekezési törvény módosításához készült jelentést - olvasható a TASZ keddi közleményében.
2007. február 6. kedd 14:58 - Hírextra

A miniszterelnök a gyülekezési jogról szóló törvény vizsgálatára eredetileg három neves alkotmányjogászt kért fel, akiknek a jelentése decemberre készült el - emlékeztet közleményében a jogvédő szervezet. A TASZ ekkor kérte a tanulmány nyilvánosságra hozatalát, de Gyurcsány Ferenc ezt arra hivatkozva tagadta meg, hogy az a kormánydöntés megalapozását szolgálja, és az "abban foglaltak széleskörű társadalmi egyeztetése még idő előtti".

Sajtóhírek szerint januárra már a gyülekezési törvény módosításának koncepciója is megszületett a jelentés alapján, azonban mindezidáig sem a jelentést, sem a koncepciót nem hozták nyilvánosságra - hívja fel a figyelmet a civil szervezet. A TASZ ezért döntött a per mellett, hogy a bíróság soron kívüli eljárásban döntsön arról, valóban el lehet-e zárni a nyilvánosságtól a gyülekezési törvény módosításának terveit. A keresetet a TASZ kedden nyújtotta be a Fővárosi Bíróságon.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását