2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsánynak vége, az MSZP átalakul, vasárnap felszáll a füst - összefoglaló a szombati napról

Gyurcsány befejezte, a megyei elnökök kivégezték, Bokros, Glatz, Gráf nem vállalja a miniszterelnökséget, Bajnai az új jelölt, Szekeres vagy Kiss lehet a pártelnök, de mindenképpen átrendeződik minden. A szombati nap történései.
2009. március 28. szombat 21:51 - HírExtra

14:18

Szünetet tart az MSZP országos elnöksége, amely szombat reggel óta ülésezik a párt budapesti székházában.

A tanácskozásról távozott Veres János pénzügyminiszter, elnökségi tag és Tukacs István, a párt pénzügyi ellenőrző bizottságának vezetője is, de egyikük sem nyilatkozott. Az MTI telefonon elérte Veres Jánost, aki nem kívánta kommentálni az eddig megjelent híreket.

Az országos elnökség szombaton reggel kilenc óra óta ülésezik, azóta az újságírók az utcán várták a híreket, s csak kora délután engedték be őket az épületbe.

Az MTI úgy tudja, hogy a szünet fél háromig tart, négy órakor pedig a párt megyei elnökei ülnek össze a pártszékházban.

13:49

Az MSZP berkeiben felbojdult méhkasra hasonlító állapotokban azt véljük felfedezni, hogy az elnökség az életéért küzd. Amennyiben ugyanis Gyurcsány távozik és nem olyan utódja lesz, aki lojális hozzá, illetve a jelenlegi elnökséghez, akkor az alig egy hete megválasztott elnökség repül, mint a győzelmi zászló. Márpedig minden jel ez utóbbira mutat, ami új pártelnököt, új elnökséget és teljes átrendeződést jelent a pártban. Az már más kérdés, hogy lehet-e ezt olyan gyorsan, hogy közben a kormányzás megmaradjon az MSZP kezében.

13:41

Bokros Lajos és Dávid Ibolya hajója kakukktojás az MDF flottájában. Amennyire illenek, ők egymáshoz, annyira idegen szellemiségük az MDF eredeti céljaitól, ezért nem lehet más a sorsuk, mint a bukás. Erre emlékeztetett az MDF kampánynyitójával egy időben mai előadásával a Szilágyi Dezső téren az Ifjúsági Demokrata Fórum.



A sajtótájékoztatón Huber Szebasztián az IDF Országos Választmányának elnöke elmondta: Bokros Lajos többször hirdetette, hogy rendelkezik programmal, ami kivezeti a válságból az országot. Elolvasva ezen írásokat kiderül, hogy az sokkal inkább hasonlít egy szadista novellapályázat versenyműjéhez, mint valódi programhoz. A minden felnőtt korút megsarcoló havi tízezer forintos egészségügyi hozzájárulás, a minimálbér megadóztatása, az EVA és egyéb adókedvezmények eltörlése illetve 50 egyetem felszámolása és helyük sóval behintése egy időben, nem egy kapitalista piacgazdaság, demokratikus programja. Sokkal inkább a társadalmat felülről megváltoztatni akaró abszolutista uralkodó vagy modernkori diktátor elképzelései.

Mindenben méltó társa Bokros Lajosnak Dávid Ibolya, aki szintén diktátorokra jellemző módon vezeti pártját, egyetlen jelszava: Mindent a hatalomért! A máshogy gondolkodóktól, hol törvénytelen kizárások, hol NBH-s felvételeket tartalmazó CD útján szabadul meg. Ennek eredménye a felbomló frakció, a széteső párt.



Ezeket jelenítette meg a performance-on Bokros Lajosnak és Dávid Ibolyának öltözött figura, akik súlyos csomagjaikkal szálltak fel a Soros cirkálóra.

Ezek a terhek, azonban elviselhetetlenek. Kettejük és a mögöttük álló erők hajója idegen az MDF jobboldali szellemiségétől, ezért bár ideig-óráig úgy tűnhet, hogy a Soros cirkáló az MDF vezérhajója, de végső sorsa a Titanicé. Ezt jelképezte az előadás végén a süllyedő Soros cirkáló karikatúrája a vízben evickélő Dáviddal és Bokrossal.

Huber Szebasztián
IDF OV elnök

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását