2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsánynak vége, az MSZP átalakul, vasárnap felszáll a füst - összefoglaló a szombati napról

Gyurcsány befejezte, a megyei elnökök kivégezték, Bokros, Glatz, Gráf nem vállalja a miniszterelnökséget, Bajnai az új jelölt, Szekeres vagy Kiss lehet a pártelnök, de mindenképpen átrendeződik minden. A szombati nap történései.
2009. március 28. szombat 21:51 - HírExtra

18:03

A legújabb hírek szerint mégis pártelnök marad Gyurcsány Ferenc, bár korábban több helyről is azt lehetett hallani, hogy lemondott, és ezt el is fogadta az MSZP elnöksége. Sőt, a hírek szerint négy kormányfőjelöltje is lesz a pártnak, pedig ezt korábban maguk a szocialisták cáfolták.

16:59

Kiss Péter, az MSZP alelnöke a párt elnökségi üléséről távozóban azt mondta a helyszínen várakozó újságíróknak szombat délután: nagyon reméli, hogy az egyeztetések eredményesek lesznek.

A politikus nem válaszolt az újságírói kérdésekre, amelyek között az is szerepelt, hogy vállalná-e a miniszterelnök-jelöltséget.

Kiss Péter annyit mondott: tart a párt elnökségi ülése, egyeztetnek a megyei elnökökkel, és várhatóan a frakció is összeül még a nap folyamán.

Az MSZP székházánál továbbra is sok az újságíró, egyelőre nem engedik be őket az épületbe.

Az üvegajtón keresztül látható, hogy jelen van Bajnai Gordon fejlesztési miniszter aki nem tagja a pártnak, és akinek neve korábbi sajtóhírek szerint szintén felmerült, mint esetleges miniszterelnök-jelölt.

Az ülésről távozó Tukacs István elnökségi tag az újságíróknak annyit mondott: egyeztetünk tovább, változatlanul.

16:54

Az MSZP Budapesti Szervezete egységes, és a főváros fejlesztésének törekvéséről továbbra sem mond le. A fővárosiak érdekében programjaink nem állnak, nem állhatnak meg! Tartozunk ezzel Budapestnek, hiszen a fővárosiak erre adták a felhatalmazást, a voksaikat!

Az utóbbi napokban rendkívüli helyzet alakult ki a kormányzás jövőjét illetően. A parlamenti pártok országos vezetői számos egyeztetést folytattak le különböző összeállításokban, mostanáig mégsem vált világossá, hogy milyen megoldást tudnak közösen elfogadni, hogy az ország érdekében mielőbb továbblépjünk a jelenlegi helyzetből.

Az MSZP Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat, a kerületi önkormányzatok és a kormány együttműködésével eddig is jelentős fejlődést ért el és további fejlesztéseket kezdett. Számos olyan beruházás és program indult el, vagy indul el a közeljövőben, amelyekre fővárosiaknak szüksége van, amelyek a hétköznapokban érzékelhető módon tették, vagy ezután teszik még élhetőbbé a budapestiek mindennapjait.

Olyan fejlesztésekről, programokról van szó, amelyeket a fővárosi szocialisták kezdeményeztek és indítottak el, és a lehetőségekkel élve sikerrel pályáztunk az Európai Unió támogatására. Ezek vitathatatlanul olyan ügyek, amelyeknek megvalósítása elsősorban a budapestiek érdeke, mindenkié aki a fővárosban él és dolgozik.
Eredményeink és további terveink az összefogás sikerén alapszanak, amelyek megmutatják, hogy a budapesti baloldal erős, karakteres és határozott jövőképpel rendelkezik a város elkövetkező éveiről, évtizedeiről. Számunkra a legfontosabb a budapestiek és gyermekeik, unokáik jövője. Pártunk ezért képes megszervezni a fővárosiak érdekeit képviselő programjaink gyakorlati megvalósítását, és megszerezni a hozzá szükséges támogatást.

Leszögezzük, hogy a kormányban és az országos pártvezetésben kialakult helyzet megoldásától függetlenül Budapest fejlesztése nem áll, nem állhat meg!
Nekünk, fővárosi szocialistáknak közös elvárásunk a kormány és az MSZP országos vezetése felé, hogy az "ország motorját", Budapestet és a város fejlesztésén dolgozók munkáját támogassa.

Folytatjuk a megkezdett beruházásokat, folytatjuk a fejlesztéseket és elvárjuk az új kormánytól és a mindenkori pártvezetéstől is, hogy támogassa a munkánkat, támogassa a város megújulását, mert a fővárosi életminőség javítása nem múlhat a politikai szekértáborok pillanatnyi viszonyain.

Mi, fővárosi szocialisták kijelentjük, hogy a Magyar Szocialista Párt Budapesti Szervezete egységes képviseletével és támogatásával járul hozzá, hogy a párt vezető politikusai és választmánya mielőbb megoldást találjon kormányzás jövőjét illetően, mert hisszük, tudjuk, hogy az MSZP-nek feladata van!

Budapest, 2009. március 28.

Burány Sándor
az MSZP Budapesti elnöke
országgyűlési képviselő

Hagyó Miklós
főpolgármester-helyettes
országgyűlési képviselő

Horváth Csaba
főpolgármester-helyettes
az MSZP budapesti társadalompolitikai alelnöke
országgyűlési képviselő

Józsa István
az MSZP budapesti gazdaságpolitikai alelnöke
országgyűlési képviselő

Dr. Molnár Zsolt
az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke
országgyűlési képviselő

Pál Tibor
az MSZP budapesti országgyűlési
képviselőcsoport-vezetője
országgyűlési képviselő

Dr. Steiner Pál
az MSZP fővárosi frakcióvezetője
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását