2024. május 29. - Magdolna
Rálőttek Robert Ficóra a Pozsonytól 180 kilométerre északkeletre található Handlovában (Nyitrabányán) tartott kormányülés után, a helyi kultúrház előtt.
2024. május 15. szerda 16:53 - HírExtra

A szlovák miniszterelnökre helyszíni beszámolók szerint 3-4 lövést adhattak le, a támadás után életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Fico gyomrán, karján és lábán is megsérült. A tettest elfogták, de kiléte és indokai egyelőre ismeretlenek.

A Denník N helyszíni tudósítója lövésekről számolt be, és látta, ahogy testőrei felvették a földről a hatalomba a tavaly őszi választás után visszatért miniszterelnököt, besegítették a limuzinjába, akit azonban később mentőhelikopterre raktak át, és szállítottak a besztercebányai Roosevelt kórházba, ahol egyenesen a sürgősségi osztályra vitték.

A szlovák kormány négy órakor adta ki első hivatalos tájékoztatását a politikus állapotáról, eszerint

Ficót életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, miután a beavatkozás szükségessége miatt túl sokáig tartott volna őt Pozsonyba szállítani.

A miniszterelnök stábja Fico Facebook-oldalán azt közölte, hogy a miniszterelnököt többször is meglőtték, és „jelenleg életveszélyes állapotban van”, és sürgős műtétre szorul. Fico stábának tájékoztatása szerint „kritikus órák következnek”.

A Denník N viszont több forrásból is úgy értesült, hogy Fico már nincs életveszélyben, azonban gyomrán, karján és lábán is megsérült.

A szlovák kormány öt órára hirdetett meg sajtótájékoztatót.

A támadót azonnal elfogták

Forrás: telex.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását