2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsánynak vége, az MSZP átalakul, vasárnap felszáll a füst - összefoglaló a szombati napról

Gyurcsány befejezte, a megyei elnökök kivégezték, Bokros, Glatz, Gráf nem vállalja a miniszterelnökséget, Bajnai az új jelölt, Szekeres vagy Kiss lehet a pártelnök, de mindenképpen átrendeződik minden. A szombati nap történései.
2009. március 28. szombat 21:51 - HírExtra

15:57

A HírExtra úgy tudja, az MSZP-n belül is egyre többen támogatják az előrehozott választásokat. A hírek szerint ezt a helyzetet már nem lehet máshogy megoldani, csak így. Az is kiszivárgott, hogy az MSZP már a szakadás szélén áll.

A párt csupán attól tart, hogy a Fidesz kétharmaddal nyerne, ezért hezitáálnak még sokan egy új választás kiírása miatt. Úgy tudjuk, a tanácskozáson felmerült az is, hogy egy esetleges választáson a fővárost mindenképpen szeretnék megtartani.

15:46

Előre hozott választásra van szükség, amely igazságtételt jelent az ország számára - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke szombaton a párt rendezvényén a fővárosi Kossuth Lajos téren.

A gazdasági válságra az egyetlen megoldás a nemzeti elkötelezettségű protekcionista gazdaságpolitika lehet - hangoztatta a Jobbik elnöke az Miniszterelnöki Hivatal előtt felállított emelvényről.

Hozzátette: ha hatalomra kerülnek, akkor megpróbálják eltörölni Magyarország államadósságának törlesztési kötelezettségeit.

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője felszólította az embereket, hogy "egyként lépjenek fel a miniszterelnök-jelöltekkel szemben". Úgy fogalmazott: "reszkessen az a hazaáruló, aki az előre hozott szabad választások megkerülésével kíván Magyarország miniszterelnöke lenni, mert legyen az a személy akárki, a nép haragjával fog szembesülni".

A rendezvényen, amelyet a magyar gárda biztosított, mintegy 300 ember vett részt.

15:40

Sajtóinformációk szerint az MSZP elnökségi ülésén Gyurcsány Ferenc felajánlotta, hogy lemond a pártelnöki posztról.

Az MSZP-nek az a célja, hogy szélesebb politikai támogatással rendelkező kormány alakuljon - mondta Nyakó István. Hozzátette: ezt fogják javasolni az MSZP megyei elnökeinek, akik délután négy órától közös konzultációt tartanak az országos elnökséggel.

A szóvivő közölte: az MSZP tudomásul vette, hogy az SZDSZ jelöltje, Bokros Lajos nem vállalja a jelöltséget. Mint mondta, ennek a ténynek a figyelembe vételével dolgoznak tovább.

Közölte azt is, hogy döntések a megyei elnökökkel tartott konzultáció után várhatóak.
Az MSZP Országos Elnöksége szombat reggel kilenc óra óta ülésezik a párt országos központjában.

15:25

Az államfő "a belpolitikai helyzetre tekintettel" elhalasztja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban tervezett látogatását, de vasárnap az államfő felkeresi Bakonyszücsön a Daganatos Betegek Rehabilitációs és Lelki Otthonát - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton közleményben az MTI-t.

Sólyom László vasárnap és jövő kedd között látogatott volna a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba. Útja a 2007 januárban kezdődött, Értékőrző Tájak és Emberek Magyarországon elnevezésű országjáró sorozatának hetedik állomása lett volna.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta: a mostani túra egyik meghatározó témájának annak áttekintését tervezték, hogy hogyan hat a gazdasági válság a munkaerőpiacra a zalai térségben. Sólyom László országjáró sorozatának első állomásaként, még 2007 januárjában, a Körös-Maros Nemzeti Parkba látogatott, 2007 májusában a Fertő-Hansági és Őrségi Nemzeti Parkba utazott, októberben az Aggteleki Nemzeti Park nevezetességeit tekintette meg, míg 2008 áprilisában a Duna-Ipoly Nemzeti Park működési területén, május végén a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, októberben pedig a Hortobágyi Nemzeti Parkban tett látogatást.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását