2024. május 17. - Paszkál

Bokros mégsem lesz lesz miniszterelnök?

A Magyar Hírlap úgy tudja, Bokros Lajos vállalná a miniszterelnökséget, ám az MSZP-ben nehezen fog átmenni a jelölt, sokan ellenzik.
2009. március 28. szombat 09:14 - HírExtra
A napilap szombati számában megjelent cikk szerint Bokros Lajosnak van esélye arra, hogy az MSZP és az SZDSZ közös kormányfőjelöltje lehessen, hiszen így vonható be egyszerre a kabinetbe az SZDSZ és az MDF.

Bokros Lajost a lap sem tudta elérni pénteken, de mind szabaddemokrata, mind szocialista forrásból úgy értesültek, korábbi nyilatkozatai ellenére vállalná a feladatot.
Az MSZP elnöksége szombaton is ülésezik, hogy megvitassa a helyzetet. A Magyar Hírlap forrásai nem tartják kizártnak, hogy ennek eredménye Bokros Lajos elutasítása és az előre hozott választások támogatása lenne, mert most már nem csak tíz-tizenöt képviselőnek nem felel meg személye.

A lap arról is ír, hogy ha sikerülne az SZDSZ javaslatát keresztülvinni, akkor egy Bokros vezette kormányba egy-egy vagy két-két miniszteri poszttal vonnák be az SZDSZ-t és az MDF-et.

A liberálisokat Szent-Iványi István képviselné a külügy élén, s az oktatási tárcához egy oktatási szakembert delegálnának, mögötte azonban Magyar Bálint állna. Az igazságügyi és rendészeti tárcát Dávid Ibolya MDF-elnök kapná, és elképzelhetőnek tartják, hogy Katona Kálmán a környezetvédelmi vagy a közlekedési és energiaügyi tárca élére kerüljön. Az MSZP vezető politikusai közül Szekeres Imre, Kiss Péter és Veres János maradhatna a kormányban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását