2019. november 13. - Szilvia

Romániában sincs vitakultúra

Nem hajlandó nyilvános vitát folytatni a második mandátumára pályázó Klaus Iohannis román államfő kihívójával, Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfővel az elnökválasztás november 24-i második fordulója előtt - erősítette meg a ...
További híreink a Külföld rovatban

Elfogadhatják a magyar EU-biztost

Nem állapított meg összeférhetetlenséget az új francia, magyar és román biztosjelölt esetében keddi ülésén az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága, így folytatódhat a jóváhagyási folyamat a képviselőtestületben.

Mi lesz Bolíviával?

A törvényesség betartására szólította fel hétfőn kiadott közleményében Bolíviát a washingtoni székhelyű Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ).
További híreink a Külföld rovatban

Törökország kitoloncolja a terroristákat

Törökország a szükséges jogi eljárást követően hétfő reggel visszaküldte az Egyesült Államokba az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet egyik amerikai állampolgárságú harcosát, s ezzel megkezdte a területén fogva tartott külföldi dzsihadisták kitoloncolását - közölte Ismail Catakli török belügyminiszter-helyettes, a belügyi tárca szóvivője.

Újra nyert a román elnök

Mintegy 15 százalékpontnyi előnnyel nyerte a tisztségben lévő, második mandátumára pályázó Klaus Iohannis román államfő az elnökválasztás vasárnap befejeződött első fordulóját a második helyezett Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfővel szemben - igazolták a központi választási bizottság honlapján hétfő reggel elérhető részeredmények.

Trump azt sem tudja mit csinál

Donald Trump amerikai elnök hatalmát két közeli munkatársa, Rex Tillerson volt külügyminiszter és John Kelly volt kabinetfőnök is megpróbálta aláásni - állítja kedden piacra kerülő emlékirataiban Nikki Haley, az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete.

Hopp! A CIA főnök Szaud-Arábiában

Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodó csütörtökön Rijádban fogadta Gina Haspelt, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóját - jelentette az SPA szaúdi állami hírügynökségre hivatkozva az amerikai News and World Report című portál.

Európát össze kell tartani!

A legfontosabb feladat az lesz, hogy összetartsuk Európát, ennek érdekében azokat a kulturális sajátosságokat is figyelembe kell venni, amelyekkel a közép-európai országok rendelkeznek - jelentette ki Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök csütörtökön a berlini fal ledöntésének 30. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián.

Olasz - líbiai menekültmegállapodás

Líbia belegyezett az Olaszországgal kötött kétoldalú migrációs szerződés módosításába - jelentette be Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter szerdán parlamenti beszédében.

"A Brexit a háború utáni legnagyobb hiba"

A londoni parlament alsóházának volt elnöke szerint az Egyesült Királyság a II. világháború óta eltelt időszak legnagyobb külpolitikai hibáját követi el azzal, hogy kilép az Európai Unióból.

A liberálisok leállítják a Brexitet

A brit Liberális Demokraták kormányra kerülve leállítják a Brexitet, és az ebből eredő több tízmilliárd font többletjövedelmet a közszolgáltatások fejlesztésére fordítják - mondta Jo Swinson, a harmadik legnagyobb országos brit parlamenti erő vezetője és miniszterelnök-jelöltje a párt keddi londoni kampánynyitó nagygyűlésén.

Szorul a hurok Trump kabinetfőnökének nyakán

Büntetés terhe melletti idézését küldtek a demokrata párti törvényhozók Donald Trump kabinetfőnökének, Mick Mulvaneynek kedden.

Kemény lesz az EU a britekkel

Az Európai Unió és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolatairól szóló tárgyalások nehéznek és aprólékosnak ígérkeznek, az unió nem fogja engedni, hogy London tisztességtelen versenyelőnyt szerezzen - jelentette ki az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója kedden Lisszabonban.

Harminc éve dőlt le a fal

Elkezdődtek hétfő este Berlinben a német fővárost kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulójára szervezett ünnepségek.

Ő a brit Parlament új elnöke

Sir Lindsay Hoyle, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt eddigi képviselője lett a brit parlamenti alsóházának új elnöke.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását