2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

15 éve nem talál gazdára Kádár egykori sofőrjének kastélya

A csömöri Bócsi kastélyt 2,5 milliárdtól kezdve 43 milliós árig próbálták értékesíteni, de még mindig nem talált gazdára. Jelenleg megint 900 millióért árulják a 21 szobás, repülőgép hangárral és leszállópályával is rendelkező hányattatott sorsú kastélyt.
2021. május 31. hétfő 11:15 - HírExtra

A kastély építtetője Bócsi András

A kastélyt Bócsi András, a tragikus vadászbalesetben elhunyt vállalkozó építtette a Loire-menti kastélyok mintájára a kilencvenes évek végén. András szenvedélyes vadász volt, hatalmas kastélyában egy gyönyörű vadászterem is van rengeteg trófeával.

Sajnálatos módon Kádár János egykori sofőrje egy vadászbalesetben hunyt el 2005. október 12-én Fenyvespusztán, amikor is a vadásztársa vaddisznónak nézte és eltalálta. A vagyon felét Bócsi András 3 gyermeke, a másik felét az élettársa örökölte a végrendelet alapján. Ekkor kezdődött a  csömöri kastély és az örökösök kálváriája.

A Bócsi kastély változatos hirdetési árai

A kastélyt már maga Bócsi András is megpróbálta értékesíteni. Annak idején a kezdő ár nem kevesebb, mint 2,5 milliárd forint volt. András váratlanul bekövetkezett halála után a több mint 60 millió forint örökösödési illetékkel terhelt ingatlantól már 15 éve próbálnak szabadulni az örökösök.

A kastélyt az örökösök először 2 milliárd forintért kezdték árulni, aztán érdeklődés hiányában először 1,7 milliárdot, majd 1,4-et kértek érte, aztán sokáig 1,1 milliárd és 900 millió között változott a hirdetési ára.

A szakértők szerint egy ekkora kastély fenntartása havi egymilliós rezsit is generálhat. Ezt a szerény körülmények közt élő örökösök nem sokáig tudták vállalni, így 2011 év végén már 43 milliós minimálárral került kalapács alá az ingatlan, de az árverés sikertelenül zárult.

2016 év végén úgy tűnt, hogy végre sikerült új gazdára találnia a kastélynak, mivel eltűnt a hirdetési oldalakról. Aztán 2017 tavaszán mégiscsak újra megjelentek a hirdetések, mondhatni a szokásos 900 millió forintos árral. Ennyiért hirdetik jelenleg is a megveszLAK.hu-n.

Mit kapna a vevő?

A négyszintes kastély egy 32,8 hektáros gyümölcsös területén, a kastélyhoz tartozó külön elkerített 1,6 hektáros park közepén áll. A 21 szobán kívül van egy lakosztálya is. A fürdőszobák száma még ennél is több (összesen 34). A belső kivitelezése egyedi és nagyon igényes, mind a burkolatokat, mind a berendezést illetően.

Díszítéséhez futtatott aranyat használtak, a főcsarnok márvánnyal borított, impozáns faburkolat, faragott korlátok és Róth Miksa gyönyörű ólomüveg ablakai teszik nagyon egyedivé. Van itt borospince, egy külön borozó, vadászterem, étterem, télikert, fedett medencetér, szauna és konditerem meg 2 garázs. A birtok területén még egy saját halastó is van. Ez az ingatlan valóban különlegesség a hazai kastély kínálatban.

Vajon miért nem talál gazdára a kastély 15 éve?

A kastély egyik legfőbb hátránya az lehet, hogy túl közel van Budapesthez, így igazi kastélyszállónak nem nagyon alkalmas. A másik problémája pedig az lehet, hogy egy szép parkosítás helyett csak gyümölcsfák veszik körül.

Szakértők véleménye szerint az ilyen drága luxusingatlanok vevői már nem szeretnek kompromisszumokat kötni az ingatlan vásárlásakor. Az elhelyezkedés mellett a hasznosíthatóság és a műszaki tartalom is nagyon fontos. Ráadásul az ilyen drága ingatlanok értékesítésénél sokszor elég időigényes, mire megfelelő vevőre talál az ingatlan.

Magyarországon az ingatlant keresők körében sokkal népszerűbbek a kisebb házak. A kétgenerációs hatalmas házak esetében mindig sokkal tovább tart az értékesítés. A fővárosból kiköltözőknél a legnépszerűbbek a 100-120 négyzetméteres családi házak, ikerházak és sorházak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását