2024. március 19. - József, Bánk

Kirakatban a boutique hotel

Ha te is gyakran nézelődsz a szálláshely “kirakatban”, akkor bizonyára észrevetted már, milyen sokféle a szálláshelykínálat. A tökéletes hotel kiválasztása nem könnyű feladat, de a saját igényeid és a szállás leírása nagy segítséget nyújthat ebben. Most egy új fogalommal, a boutique hotellel ismertetlek meg.
2020. március 20. péntek 18:54 - HírExtra

Butik vagy boutique hotel?

Igazából mind a kettő helyesnek mondható nyelvtanilag, mivel az egyik egy magyar, a másik pedig egy nemzetközi elnevezés. A boutique hotel valójában egy kisebb, maximum 100 szobás felsőkategóriás hotel, egyedi kialakítással. Érdekesség például, hogy Japánban más kifejezést használnak erre a szálláshely típusra, ott Love hotelnek nevezik. 

Honnan ered?

A világ legelső butik hotele 1981-ben nyitotta meg kapuit vendégeinek. A The Blakes Hotel a Londonban található Kensingtonban, és a Bedford, amely San Franciscoban helyezkedik el.

Hazánkban az 1990-es években ismerték fel e csodás szálláshely típus előnyeit.

Miben különbözik?

Nem nevezhető egy tipikus csili-vili kastélyszállónak, de panziónak sem. Merőben különbözik az általánosságban jellemezhető 4-5 csillagos hotelektől is. Nos, egy ilyen hotelnek aztán nehéz pozícionálnia magát a piacon. Gondolj csak bele, mekkor kihívás lehet a marketing számukra!

“Toszkána a csodás Tolnában”

Képzelj el egy apró, igényes kis butik hotelt, retro Pajtaétteremmel, 3 hektár gyönyörű parkkal, bio és vega ételekkel és rengeteg programlehetőséggel. Egy helyet, ahol újraélheted a régmúlt békés világát, megtapasztalhatod a nyugalmat, a természetességet, mindezt a környezettudatosság és az intimitás atmoszférájának segítségével. Ráadásul a Pajtaétterem díszleteként 4 veteránautó funkcionál. A nyugalom szigete egyszerre szórakoztató és békés. Az Apponyi Kiskastély tematikus csomagajánlatai éppen ilyen feelinget nyújtanak, hogy a tavasz első heteiben megtapasztalhasd a zavartalan pillanatokat! Válassz az ajánlatok közül és indulj útnak! Sok egykori vendég úgy nyilatkozott, hogy olyan élmény volt számukra, mintha Toszkánába érkeztek volna. Nos, nem véletlenül találták ki a “Toszkána a csodás Tolnában” szlogent.

Nyugodt közegben

Az Apponyi Kiskastély 8 éve nyitotta meg kapuit, amikor is még a butik szó erősen negatív hangzású volt, hiszen erősen hajazott a ‘80 -as, ‘90-es évek hiánygazdaságban létrejött butikos világára. Ezek pedig köztudott, hogy nem a minőségről, magas színvonalról vagy a különlegességről voltak híresek.

Mi az előnye a hotelnek? Itt teltház esetén is csak maximum 15 ember foglal szobát. Ők pedig a reggelit és a vacsorát leszámítva alig találkoznak, hiszen a legtöbben állandó programlistával rendelkeznek, állandóan kirándulnak. 200 program közül választhatnak, kerékpározhatnak, olvashatnak valahol a parkban vagy a medence környékén. Nos, kipróbálnád?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását