2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Korszerűsödő pszichoterápia

A saját pszichoterapeuta vagy pszichológus divatjának terjedése nyomán az ukrán fővárosban a lelki bajok orvoslása lett az egyik legjövedelmezőbb foglalkozás, ám a pénz miatt sarlatánok lepték el szakmát.
2008. november 22. szombat 08:27 - Hírextra
A pszichoterapeuta vagy pszichológus szakember felkeresése néhány évvel ezelőtt még a legliberálisabb ukrán városnak számító Kijevben is rendszerint titokban történt. Az ukránok többsége ugyanis az ilyen jellegű látogatást majdnem úgy tekintette, mint egy elmegyógyintézeti rendelésen való megjelenést, ezért óvakodott tőle.

 Mostanra a helyzet gyökeresen megváltozott, sokan egyenesen hivalkodnak a lelki segítői szolgáltatás igénybevételével - írta a korrespondent.net ukrán internetes hírportál.

Mivel a megnövekedett kereslet miatt jól jövedelmező foglalkozássá vált a pszichoterápia, boldog-boldogtalan ezzel kezdett el foglalkozni, az alacsony bérű pszichiáterektől és pszichológusoktól az egészségügyi nővéreken át a sarlatánokig.

 Az Ukrán Pszichoterapeuták Szövetségének (UPSZ) adatai szerint Kijevben négyszázan foglalkoznak lelki bajok kezelésével. Az UPSZ szerint az Ukrajnában működő pszichoterapeuták mintegy 40 százalékának nincs szakképzettsége, zömük valamelyik társszakterületek képviselője, sokan pedig egész egyszerűen sarlatánok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását