2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Ne kótyavetyéljük el a vagyont!"

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a további privatizációval, ne kótyavetyélje el az emberek tulajdonát - mondta Semjén Zsolt, a párt elnöke és frakcióvezetője a KDNP kihelyezett frakcióülését követő sajtótájékoz
2008. szeptember 14. vasárnap 06:31 - Hírextra
A frakcióvezető szerint többek között azért "kapaszkodik annyira ez a garnitúra, aki most országol a hatalomért", hogy a még megmaradt állami tulajdont eltüntethesse. Mint mondta, pártja mindent meg fog tenni a további privatizáció megakadályozásáért. A politikus úgy fogalmazott: ha kell, akkor a néphez fordulunk.

Semjén Zsolt szerint az energiaellátó rendszerek és különösen a vízművek tekintetében Magyarország vízkészletének privatizációs előkészítése zajlik, ez pedig alapvetően érint minden egyes magyar választópolgárt, érinti már-már az ország szuverenitását is és beláthatatlan következményei vannak a jövőre nézve. Az ellenzéki politikus szerint az állami erdők privatizációját is elkezdték előkészíteni.

A KDNP elszánt arra, hogy "a következő kormányba mindazokat a volt állami tulajdonokat, amit most privatizáltak, ami a lakosság alapvető ellátását, illetve a nemzeti szuverenitást érinti, azt vissza fogjuk venni állami tulajdonba" - mondta Semjén Zsolt.

Az ellenzéki honatya szerint az ország a jelenlegi parlamenttől már nem várhat semmit, legfeljebb azt, hogy feloszlatja magát és visszaadja az állampolgárok kezébe a döntés lehetőségét. Mint hangsúlyozta, az országot ebből a válságból csak stabil parlamenti többséggel és társadalmi támogatottsággal lehet kivezetni.

Hargitai János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a gazdasági növekedés és a versenyképesség feltételeit kell tudni megteremteni azért, hogy holnap egy valós szolidaritás eszméjének áldozva tudjunk lépéseket tenni.

"Az, ami ma van, amit a szocialista párt védeni akar, hisz jól tudjuk a miniszterelnöktől, hogy bizonyos kiadási tételhez nem hajlandó hozzányúlni, az egy látszatszolidaritás. Semmi mást nem szolgál, mint a szocialisták öncélú választási érdekeit, az országot viszont tönkre teszi" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását