2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ki védi meg a felvidéki magyarokat?

Társadalmi támogatottság nélküli kormánnyal nem lehet - a határon túli magyarokat is megvédő - hatékony külpolitikát folytatni.
2008. szeptember 11. csütörtök 11:35 - Hírextra
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget aggodalommal tölti el a felvidéki magyarságot ért újabb gyalázatos cselekmény. A pár hete a pozsonyi Nyitott Társadalom Alapítvány által közzétett felmérés szerint a szlovák tinédzserek 40 %-a a magyarokat tekinti a legellenszenvesebbnek. Sajnos ezt igazolja a már lassan egy hónapja a népszerű videómegosztóra feltöltött gúnydal is. A két éve szlovák bőrfejűek által megvert, immár családanya Malina Hedviget és több vezető Magyar Koalíció Párti képviselőt gyalázó videó összeegyeztethetetlen a keresztény és európai értékekkel. A fenyegető hangvételű gúnydal a magyarok Dunán túlra telepítését, sőt megölését kívánja, a dalszöveg alatt többször ismételve Csáky Pál, Bugár Béla és Duray Miklós fotóját, mint célpontokat.

Az IKSZ kiáll a felvidéki magyarok mellett, és egyetértünk a szlovákiai magyar párt aggodalmával, miszerint a magyarellenes közhangulat gerjesztése egyre veszélyesebb mértéket ölt.

Beigazolódni látszik az a tény is, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette kisebbségi kormány mozgástere külpolitikai téren is rendkívüli módon beszűkült, a magyar nemzeti érdekek határon túli képviseletére teljességgel képtelen. Társadalmi támogatottság nélküli kormánnyal nem lehet - a határon túli magyarokat is megvédő - hatékony külpolitikát folytatni.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását