2024. április 25. - Márk

KDNP: tragikomikus, ami itt történik

Tragikomikus, ami történik - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szóvivője csütörtökön az MTI-nek, az MSZP-SZDSZ-tárgyalásra reagálva.
2008. szeptember 11. csütörtök 17:38 - Hírextra
Halász Zsuzsa megfogalmazása szerint ahhoz, hogy kiderüljön, mi is történt az MSZP-SZDSZ egyeztetésen, Szilvásy Györgytől, a titkosszolgálatokat felügyelő minisztertől kellene elkérni tanácskozás hangfelvételét. "Az egyik ezt mondja, a másik azt mondja" - jegyezte meg a KDNP szóvivője a Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Úgy vélte, a csütörtöki eseményekből is látszik, hogy mindenképpen szükség van előre hozott választásokra, "mert ha a nép ezektől vár megoldást ilyen formában, akkor az nem lesz".

Az MSZP és az SZDSZ csütörtöki egyeztetése után Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatón közölte: az SZDSZ leszögezte álláspontját a kialakult helyzetről, elmondta a véleményét a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is. Fodor Gábor kitért arra, hogy ezúttal nem a hogyanra, hanem a mire keresték a választ, vagyis arra, egy politikai megoldás milyen tartalommal szülessen meg.

Gyurcsány Ferenc - egy másik sajtótájékoztatón - azt mondta, a két delegáció közös javaslata volt a szakpolitikai kérdések megvitatása. Elmondta azt is, hogy az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését. Az MSZP elnöke közölte: ha sikerül megegyezni a tartalmi ügyekről, utána tárgyalnak az együttműködés konkrét formájáról.

A sajtótájékoztatókat követően az MTI szabaddemokrata forrásból megtudta: az SZDSZ-frakció tagjai azt kérték saját tárgyalódelegációjuktól, hogy ne a szakértői kormányról, hanem tartalmi ügyekről egyeztessenek az MSZP-vel. A liberális politikusok ezt a kérésüket az MTI-nek azzal magyarázták, hogy a parlamenti képviselőcsoportban nincs elegendő támogatottsága a szakértői kormánynak - mondták név nélkül nyilatkozó SZDSZ-es képviselők.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője arra a kérdésre, hogy a szakértői kormányról miért nem tárgyaltak, azt mondta, ezen a megbeszélésen nem arról volt szó, hogyan, milyen kormány, milyen felhatalmazás mellett tudná végrehajtani a szükséges intézkedéseket, de később ez a kérdés is elő fog kerülni.Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón azt mondta: jövő héten a szakpolitikai kérdésekről egyeztetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását