2024. április 27. - Zita

Semjén kivezetne a válságból

A KDNP-nek az a célja, hogy az országot kivezesse a mostani válságból, a szakértői kormány ennek során ugyanakkor nem lehet végleges megoldás, hanem csak átmeneti. Erről a párt elnöke beszélt az MTI-nek szombaton Békéscsabán egy lakossági fórum megkezdése
2008. szeptember 6. szombat 18:58 - Hírextra
Semjén Zsolt szerint ugyanis - "és ezt senki nem vitatja, még Gyurcsány Ferenc sem" - napjainkban gazdasági, pénzügyi és szociális, vagyis az élet minden területét érintő válság van.

Az elnök a válságból kivezető út feltételeként a stabil parlamenti többséget, a tényleges társadalmi támogatottságot és egy világos, hiteles és hihető programot meglétét nevezte meg. Szerinte ez nem lehet más, mint a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, a járulék- és adócsökkentés programja.

A célt új választásokkal lehet elérni, ám hogy ehhez milyen formában jutunk el, az lehet tárgyalások függvénye - jelentette ki.

"Én tiszteletben tartom az SZDSZ álláspontját, hogy szakértői kormányban gondolkodik, ám ez a kormány már nem lehet végleges megoldás" - mondta, majd hozzátette: "ez a kormány ugyanis nem oldja meg a stabil parlamenti többség, sem a tényleges társadalmi támogatottság kérdését".

Semjén Zsolt ezért a szakértői kormányt egy lehetséges átmeneti kormánynak nevezte, amely rövid ideig tart és elvezeti az országot az előrehozott választásokig.

Az előrehozott választások lehetséges időpontját a pártok közötti megegyezés kérdésének nevezte, és "addig lehet egy ilyen szakértői kormány, ha az SZDSZ ragaszkodik hozzá".

Semjén Zsolt szerint minél előbb megállapodásra kell jutniuk a pártoknak, mert "minden egyes héttel és hónappal nő a lemaradásunk például Szlovákiához, és Romániához képest, tehát nincs vesztegetni való időnk".

Az elnök szerint a közelgő ellenzéki négypárti tárgyalásokon - az általa elmondottak alapján - akár meg is tudnak egymással egyezni a pártok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kohn Roth Béla Manó
2008. szeptember 7. 19:56
Gyertek babáim az én lépcsőházamba! Ott nem látja senki ahogy le...pnátok. :)
sharapova2008
2008. szeptember 7. 19:51
Benko12-nek tökéletesen igaza van:ettől már csak az lenne bornirtabb,ha Thürmer meg Csurka is ki akarná az országot vezetni a válságból.Alakitsunk a lépcsőházban egy új pártot,esélyünk annyi lenne,mint a Tömjén Zsoltnak...Röhej,hogy egyáltalán ott vannak,hát nem volt parlamenti küszöb?Miféle jogállam ez?
benko12
2008. szeptember 7. 09:54
Semjén saját magát vezesse ki a Parlamentből. Most azonnal. Beszél butaságokat, hisz még az alsó küszöböt sem érik el.
Miről beszél ez ennyi hülyeségét?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását