2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Örökség fesztivál

Fúvószenekarok térzenéjével és szabadtéri koncertjével szeptember 18-án veszi kezdetét a pécsi Örökség fesztivál, a Dél-Dunántúl legnagyobb multikulturális rendezvénysorozata - közölte a szervező Pécsi Kulturális Központ szervezési osztályvezetője szerdán
2008. szeptember 10. szerda 17:47 - Hírextra
Az immár tizennyolcadik éve megrendezett fesztivál keretében harminckét helyszínen százhúsz kulturális, művészeti, tudományos és sportprogramra várják az érdeklődőket - mondta el Somlyay Jolán.

Hozzátette: a baranyai megyeszékhely belvárosában tizenegy napon át kézművesek, vendéglátók és borászok kínálják termékeiket, miközben a színpadokon hazai és külföldi előadóművészek százai mutatkoznak be a közönségnek.

Kiemelte, hogy a Balkán Világzenei Fesztiválon olyan, a roma és balkáni népzenét képviselő világhírű együttesek lépnek fel, mint a makedón Esma Redzepova, a román Fanfare Ciocarlia, a bolgár Ivo Papasov, a magyar Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band és mások mellett a Besh o droM is.

Somlyay Jolán beszámolt arról is, hogy az 1968-as prágai tavasz 40. évfordulójára koncertet ad Bródy János, a Reneszánsz Év alkalmából "fényfestők" Hunyadi Mátyás korvináit vetítik a Barbakán bástya falára, s idén is megtartják a tavaly nagy sikert aratott borvadászatot, melyen a résztvevőknek a városban elrejtett értékes villányi borokat kell megtalálniuk.

Emellett megtartják a hagyományos nemzetiségi napokat is, azokon a városban élő horvátok, németek, romák, valamint bolgár és görög művészek szórakoztatják a közönséget. Az örökség fesztivál szeptember 28-án, a szőlő és a bor ünnepével, szüreti felvonulással zárul.

Laknerné Brückler Andrea, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója arról szólt, hogy az Örökség fesztivál a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvénysorozata, amely két év múlva már mint Pannon Borünnep jelentkezik, és a régió kulturális, művészeti élete mellett annak borkultúráját is az eddiginél hangsúlyosabban igyekszik megjeleníteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását