2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A száműzött zene

A holokausztban elnémított zeneszerzők emléke előtt tiszteleg az a pénteken kezdődő, három koncertből álló sorozat, amelynek két estjét a Régi Zeneakadémián, egyet pedig a Bartók Emlékházban rendeznek.
2008. szeptember 5. péntek 07:45 - Hírextra
Az első ilyen sorozatot az ARC, a Kanadai Királyi Zenei Konzervatórium kamaraegyüttese játszotta Torontóban. A kanadai zenészek a budapesti sorozat harmadik estjén, vasárnap mutatkoznak be a Csalán utcai Bartók Emlékházban, a zeneszerző utolsó magyarországi lakhelyén.

Pénteken In memoriam címmel Budai Pál, Gyulai Elemér, Justus György, Kósa György, Kuti Sándor, Pártos Ödön, Vándor Sándor és Weiner László művei hangzanak el a Régi Zeneakadémián. A műveket Bársony Péter, Gulyás Márta, Ittzés Gergely, Mali Emese, Rohmann Ditta, Szabadi Vilmos és a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólaltatja meg.

Szombaton ugyanitt A világ két végén címmel a lengyel túlélő Szymon Laks és az Oroszországba emigrált szintén lengyel Mieczyslaw Weinberg kompozícióit mutatja be a kanadai ARC együttes.
Vasárnap az említett szerzők mellett Európai britek címmel Matyas Seiber, Hans Gál, Franz Reizenstein műveiből játszik a Bartók Emlékházban az ARC.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását