2021. március 5. - Adorján, Adrián

Várjátékok, lovagrendek találkozója

Várostrommal, harci bemutatóval, vívóversennyel, reneszánsz kézművesműhelyekkel, zenés, táncos mulatsággal, ökörsütéssel, játszóházzal várnak kicsiket és nagyokat a Somogy megyei Patcán, ahol szeptember 13-14-én rendezik meg a II. Patcai várjátékok - közé
2008. szeptember 10. szerda 16:48 - Hírextra
A rendezvény nem titkolt célja, hogy a visegrádi várjátékok nyomán, a Dunántúl egyetlen palánkvárában a középkori várélet mindennapjait felelevenítő hagyományt teremtsenek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Kaposvártól 11 kilométerre fekvő zsáktelepülésen, a Handó házaspár által megálmodott és igényesen kialakított szabadidőközpontban - a Katica Tanyán - ezen a hétvégén a korhű lovagvárhoz és a kalandparkba várják az érdeklődőket, ahol a látogatók a középkori hagyományok felelevenítése mellett - amiben az ország minden részéből érkező tucatnyi hagyományőrző csoport és lovagrend is aktív szerepet vállal - változatos programokon vehetnek részt.

Lesz páncél- és fegyverkiállítás, gyöngyfűzés, címerfestés, őrségváltás, csatacsillag- és kelevézdobás, vívásoktatás, reneszánsz tánctanítás, íjászat, láncingfűzés, gótikus üvegablak-festészet, kalodába zárás és kenyérsütés.A program vasárnap délelőtt egy kétórás középkori várostrommal és csatajelenettel zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását