2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megajoule-burger

Egy amerikai gyorsétteremlánc 4520 kilojoulos hamburgert árusít. Táplálkozási szakértők szerint a cég teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az elhízásról szóló egészségügyi figyelmeztetéseket.
2008. szeptember 3. szerda 13:53 - Hírextra
A Hungry Jack nevű amerikai étteremlánc új reklámjában egy különleges hamburgert hirdet. A "Négyrakás Burger" a nevének megfelelően 4 marhahúspogácsát, 4 szelet sajtot, valamint 2 szelet bacont és barbecue szószt tartalmaz - mindezt egy cukrozott zsömle közé tömve.

A különlegesen nagy hamburgerért közel 6 dollárt, vagyis 1000 forintot kérnek. Saláta nincs benne, így kalóriatartalma egyenlő a nőknek ajánlott energiabevitel felével.

Nem véletlen, hogy az óriási hamburger kiverte a biztosítékot a táplálkozási szakembereknél, ugyanis 71 gramm zsírt, 34,7 gramm telített zsírt, 1930 gramm nátriumot és 74,8 gramm proteint tartalmaz.

A megkérdezett táplálkozási szakértők szerint a gyorsétteremlánc felelőtlen, amiért ezt a hamburgert árusítja, és teljesen szembe megy a sokat hangoztatott egészségügyi figyelmeztetéseknek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását