Megajoule-burger

Egy amerikai gyorsétteremlánc 4520 kilojoulos hamburgert árusít. Táplálkozási szakértők szerint a cég teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az elhízásról szóló egészségügyi figyelmeztetéseket.

A Hungry Jack nevű amerikai étteremlánc új reklámjában egy különleges hamburgert hirdet. A "Négyrakás Burger" a nevének megfelelően 4 marhahúspogácsát, 4 szelet sajtot, valamint 2 szelet bacont és barbecue szószt tartalmaz - mindezt egy cukrozott zsömle közé tömve.

A különlegesen nagy hamburgerért közel 6 dollárt, vagyis 1000 forintot kérnek. Saláta nincs benne, így kalóriatartalma egyenlő a nőknek ajánlott energiabevitel felével.

Nem véletlen, hogy az óriási hamburger kiverte a biztosítékot a táplálkozási szakembereknél, ugyanis 71 gramm zsírt, 34,7 gramm telített zsírt, 1930 gramm nátriumot és 74,8 gramm proteint tartalmaz.

A megkérdezett táplálkozási szakértők szerint a gyorsétteremlánc felelőtlen, amiért ezt a hamburgert árusítja, és teljesen szembe megy a sokat hangoztatott egészségügyi figyelmeztetéseknek.
Forrás: inforadio.hu