2024. március 2. - Lujza

Francia ellenállás a gyorsbüfékkel szemben

A franciák táplálják a legtöbb fenntartást a gyorsbüfék menüjével, a "fast food"-dal szemben, míg a britek még az amerikaiaknál is jobban szeretik: ez egy szerdán közzétett felmérés eredménye.
2008. január 2. szerda 16:26 - Hírextra

A Synovate piackutató intézet és a brit BBC által 13 országban 9000 személy megkérdezésével elvégzett kutatás szerint a franciák 81 százaléka nem értett egyet a következő kijelentéssel: "Túlságosan is szeretem a fast food-ot ahhoz, hogy lemondjak róla."

A megkérdezett britek 45, az amerikaiak 44, és kanadaiak 37 százaléka viszont már gyorsétek-rajongó, azaz egyetért az idézett mondattal.

A felmérést árnyalja, hogy a briteknél a fast food nem az amerikai stílusú gyorséttermeket jelenti elsősorban, hanem a rósejbnivel fogyasztott halat, a "fish and chips" helyi hagyományát.

A gasztronómiai hagyományaikra büszke franciák után az elutasítási listán a szingapúriak következnek 75, a hongkongiak és a románok 73 százalékkal: ennyien nem szeretik túlságosan a fast food-ot.

A felmérés tulajdonképpeni tárgya az elhízással kapcsolatos magatartás volt. A túlsúlyért a megkérdezettek 40 százaléka a táplálékot teszi felelőssé, 18 százalék a testedzés hiányát, 11 százalék vezeti vissza genetikai okokra.

Az egészséges életmód követelményeivel az emberek többsége tisztában van, még ha nem is tartja magát hozzájuk. Ezt a Synovate egyik szakembere következőképpen fogalmazta meg:
"Temérdek olyan ember van, aki ugyan képtelen megtagadni magától a hamburgert vagy egy további pizzát, de feltehetően jobban érzi magát, ha aztán csak diétás kólát fogyaszt."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását