2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az SZDSZ ötpárti találkozót akar

Az SZDSZ ötpárti egyeztetést kezdeményez a miniszteri hatáskörben alapítványoknak adható támogatások keretösszegének megemelése miatt - tájékoztatta Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője pénteken az MTI-t.
2008. július 18. péntek 19:06 - Hírextra
A kormánydöntés nélkül, miniszteri hatáskörben folyósítható alapítványi támogatások keretének 7 millió forintról 100 millió forintra történő emelése az SZDSZ számára akkor is elfogadhatatlan, ha az alapítványoknak adható állami forrásokat e döntés önmagában még nem növeli meg - olvasható a liberális ügyvivő közleményében.

Gulyás József szerint "a Zuschlag-ügy során megismert anomáliák után" a szocialista kormánynak nem lett volna szabad ilyen szabályozással előállnia. Mint írta, pártja indokoltnak tartja, hogy még az őszi ülésszak előtt ötpárti egyeztetés kezdődjék a pártfinanszírozásról. A szabad demokraták azt szeretnék, ha még a 2009-es európai parlamenti választások előtt érvénybe lépne az új szabályozás - teszi hozzá.

Az SZDSZ álláspontja szerint nem rendeleti úton, hanem törvényben kellene meghatározni az egyedi miniszteri döntések alapján kiosztható összegek maximumát. A liberálisok nem tartják indokoltnak, hogy ez a keret 8-10 millió forintot meghaladjon.

Az ellenzéki párt kezdeményezi, hogy már a jövő évi költségvetési törvényben szerepeljen a tárcavezetők által egyedi döntés alapján odaítélhető keret, így azt rendeletekkel később nem lehetne módosítani.

Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön azt mondta, az alapítványi támogatásokra továbbra is az eddigi szigorú szabályok vonatkoznak; a változás annyi, hogy 100 milliós forintösszegig nem kell kormánydöntés, arról az adott tárca vezetője saját hatáskörben dönt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. július 23. 13:09
ki ez a szaxofonon jáCCó nácifasisztairredentaárpádsávosszélsőjobboldaliszélsőséges alak? ;-O
Don Caló
2008. július 21. 11:56
tudod mit?! üsd be a gugli keresőbe a szöveged egy kis részét, mondatát, és hátha má' elvisz azokra a helyekre is. és utána gyere vissza bocsánatot kérni! :-P
Don Caló
2008. július 21. 11:54
...műkörmös áN a nénikéd - vagy a meleg partnered! (nesze!)
ne sértegess! nem szolgáltam rá.
és amit esetleg nem észlelhettél: ezt az írásodat - a beleegyezésed nélkül - idézőjellel és a nickeddel együtt átvittem több nagyobb fórumba, hadd olvassák!
na most ajvékoljál, te öntelt "zsidóbarát" piperkőc. ;-P
saxo
2008. július 20. 20:17
Hát, azért elvártam volna némi biztatást megint, kedves Don Caló.....!!!

Úgy látom azonban, ettől a szövegtől a bokádra szaladt a gatyád, leszartad a múkörmödet, meg minden. Szval, nem tartod magad "partiképes pofának, pillanatnyilag...." Persze, nem is vagy...!

No, mindegy. Csááá.
saxo
2008. július 18. 20:17
Gulyás.

Nehéz úgy tárgyalni bárkivel, hogy minden lehetséges tárgyaló partnereitenek már hányingere van tőletek.

Gulyás.
Hányingerünk van tőletek, mert mindennek ellene vagytok, ami magyar. Holott itt éltek és magyarnak mondjátok magatokat.
A Szent Korona a magyarság egyik történelmi ereklyéje. A mostani kommunista rendszer egyel tovább lépett a kommunista diktatúra visszarendeződése felé. Már a korona is zavarja őket. Nem fogják előhozni a honvédség eskütételére a másolatát. Rendben. Háthiszen ezek kommunisták. Gusztos Péter, a szadeszes főbuzi, és főfüvező viszont elég gusztustalanul nem átallotta azonnal "üdvözölni" ezt a döntést. Ámbár, vajon mi köze a magyarághoz és annak történelnűmi jelképeihez, ennek a majomnak?

Gulyás.
Hányingerünk van tőletek, mert szemtelen módon lenézitek azt az országot, ahol születtetek, ahol felnőttetek, ahol ma is éltek.

Gulyás.
Hányingerünk van tőletek, mert szétraboljátok ezt a szép országot, amely ezer év alatt nagyon sokszor az üldözött zsidóség menedéke is volt. Még a második világháború idején is, amíg Horthy hatalmon maradhatott.

Gulyás.
Megszenvedte ellenben ez az ország a zsidó puccsokat.

Első zsidó puccs:
Kun Béla, (zsidó ember) -Landrer Jenő (zsidó ember). 1919. Tanácsköztársaság. Vörösterror. Leöldösése mindenkinek, akik másképpen gondolkodnak. (Azidőtájt még nem találtátok fel a "máskéntgondolkodás" mindent elsöprő szlogenjét..)

Második zsidó puccs:
1948. Rákosi Mátyás, (zsidó ember), Péter Gábor szabómester, ÁVH főnök (zsidó ember). A magyarok felakasztgatása. Mert, másképpen gondolkodtak, mint Rákosi, vagy a magyar nemzeti hős, Péter Gábor szabómester, ÁVH főnök...!

Mostanság zajlik a harmadik zsidó puccs.
Primitív, perc-emberkék vezetésével, akiket már a saját zsidó közösségük is útál. Mégis, most fizeti a magyar társadalom a legtöbbet a zsidó honfitársaiért.


Gulyás.
A harmadik zsidó puccs, folyamatban. Látjuk, érezzük. Nem tetszik. Egy pár zsidó ember, nemcsak osztogatja az észt Mo.-n. Hanem egyenesen szellemileg, hatalmilag, terrorizálja ezt az országot.

Gulyás.
Mi nem vagyunk antiszemiták. Ha mégis láttok erre utaló momentumokat, akkor az már a védekezés. Már nincs hová hátrálnunk. Meg, nem is nagyon akarunk immár !

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását