2023. január 27. - Angelika
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az SZDSZ ötpárti találkozót akar

Az SZDSZ ötpárti egyeztetést kezdeményez a miniszteri hatáskörben alapítványoknak adható támogatások keretösszegének megemelése miatt - tájékoztatta Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője pénteken az MTI-t.
2008. július 18. péntek 19:06 - Hírextra
A kormánydöntés nélkül, miniszteri hatáskörben folyósítható alapítványi támogatások keretének 7 millió forintról 100 millió forintra történő emelése az SZDSZ számára akkor is elfogadhatatlan, ha az alapítványoknak adható állami forrásokat e döntés önmagában még nem növeli meg - olvasható a liberális ügyvivő közleményében.

Gulyás József szerint "a Zuschlag-ügy során megismert anomáliák után" a szocialista kormánynak nem lett volna szabad ilyen szabályozással előállnia. Mint írta, pártja indokoltnak tartja, hogy még az őszi ülésszak előtt ötpárti egyeztetés kezdődjék a pártfinanszírozásról. A szabad demokraták azt szeretnék, ha még a 2009-es európai parlamenti választások előtt érvénybe lépne az új szabályozás - teszi hozzá.

Az SZDSZ álláspontja szerint nem rendeleti úton, hanem törvényben kellene meghatározni az egyedi miniszteri döntések alapján kiosztható összegek maximumát. A liberálisok nem tartják indokoltnak, hogy ez a keret 8-10 millió forintot meghaladjon.

Az ellenzéki párt kezdeményezi, hogy már a jövő évi költségvetési törvényben szerepeljen a tárcavezetők által egyedi döntés alapján odaítélhető keret, így azt rendeletekkel később nem lehetne módosítani.

Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön azt mondta, az alapítványi támogatásokra továbbra is az eddigi szigorú szabályok vonatkoznak; a változás annyi, hogy 100 milliós forintösszegig nem kell kormánydöntés, arról az adott tárca vezetője saját hatáskörben dönt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. július 23. 13:09
ki ez a szaxofonon jáCCó nácifasisztairredentaárpádsávosszélsőjobboldaliszélsőséges alak? ;-O
Don Caló
2008. július 21. 11:56
tudod mit?! üsd be a gugli keresőbe a szöveged egy kis részét, mondatát, és hátha má' elvisz azokra a helyekre is. és utána gyere vissza bocsánatot kérni! :-P
Don Caló
2008. július 21. 11:54
...műkörmös áN a nénikéd - vagy a meleg partnered! (nesze!)
ne sértegess! nem szolgáltam rá.
és amit esetleg nem észlelhettél: ezt az írásodat - a beleegyezésed nélkül - idézőjellel és a nickeddel együtt átvittem több nagyobb fórumba, hadd olvassák!
na most ajvékoljál, te öntelt "zsidóbarát" piperkőc. ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását