2022. szeptember 26. - Jusztina
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rendőrők állásból felfüggesztve

Felfüggesztették szolgálati beosztásából a hivatali visszaéléssel vádolt három csurgói rendőrt - közölte pénteken a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök a megyei főügyész korábbi tájékoztatása szerint szellemi fogyatékosokat aláztak meg egy tava
2008. július 11. péntek 16:50 - Hírextra
A nagyatádi rendőrség vezetésének a három rendőr elleni eljárás korábbi szakaszában nem volt elegendő információja a szükséges intézkedésekhez, mert az érintett hatóságok csaknem egy évig nyomoztak az ügyben, amelynek hatósági megítélése több szempontból is ellentmondásos volt - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

Horváth Szilárd, Somogy megye főügyésze július 2-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a főügyészség vádat emelt hivatali visszaélés miatt három csurgói rendőr ellen.

Mint elmondta, a rendőrök 2007 februárjában úgy sértették meg az őrsre lopás gyanújával beidézett két férfi méltóságát, hogy tudták, az egyik cselekvőképességet kizáró, a másik pedig cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt áll.

A rendőrök olyan "beugrató" kérdéseket tettek fel, amelyek a két férfi szellemi képességeit nyilvánvalóan meghaladták ("Melyik állatnak van több kölyke: a kutyának, a gorillának vagy a jetinek?; Melyik nehezebb: egy kiló vas vagy egy kiló réz?).

A vádlottak az egyik férfit éneklésre, majd arra vették rá, hogy nyújtsa ki a nyelvét és hajoljon meg. Arra is agitálták, hogy próbálja megfogni a falon lévő képen látható meztelen nő mellét. A másikat rábeszélték, hogy egy széktámlát maga előtt tartva "kormányozzon", társát pedig arra buzdították, hogy a motor hangját utánozva "berregjen".

A megyei főügyész júliusi sajtótájékoztatóján kitért arra: a vádlottak cselekményeikkel a gyanúsítottak szellemi fogyatékosságait akarták kidomborítani, a rendhagyó "kihallgatást" mobiltelefonnal rögzítették, ezt később egyikük feltette a rendőrség belső hálózatára. Ennek alapján indult eljárás ellenük hivatali visszaélés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását