2022. szeptember 26. - Jusztina

Rendőrök elleni erőszak

Tizenkét embert gyanúsítottak meg a hatóságok hivatalos személy elleni erőszakkal a tegnapi tüntetésekről előállított, csaknem 60 ember közül - értesült a HavariaPress.
2008. július 6. vasárnap 18:00 - Hírextra

Szombat este összesen 57 demonstrálót kísértek be a kerületi kapitányságokra, a budapesti homoszexuális felvonulás illetve az azzal szembeni ellentüntetések helyszínéről.

Az elrendelt őrizetbe vételek pontos számáról a BRFK sajtóosztályán későbbre ígértek tájékoztatást, az előállítottakat garázdasággal, hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint rongálással gyanúsítják. Mint ismert, délutánra egy homoszexuális felvonulást és több ellentüntetést is bejelentettek a pesti Andrássy útra; a rendőrség mindegyik bejelentést tudomásul vette. Miután azonban több helyszínen is atrocitások kezdődtek, a rendőrség oszlatni kezdte az ellentüntetők csoportjait.

Először az Oktogonon volt komolyabb konfliktus a menet ellen demonstrálók és a rendőrök között, többeket onnan állítottak elő. Az ellentüntetők számos helyen megrongálták a kordonokat, a Hősök terén pedig megbontották a burkolatot és a rendőrökre támadtak. Az ütközetekben az eddigi információk szerint nyolc rendőr és hat civil sérült meg, illetve 12 rendőrautóban keletkezett kár. A demonstrációk este nyolc órára értek véget, a belváros közlekedése 21 óra körül állt helyre.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását