2024. március 29. - Auguszta

Ötvennyolc embert állítottak elő

A rendőrség 58 embert állított elő hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, valamint rongálás miatt a szombati Meleg Méltóság Menetét megzavarók közül; az összecsapásokban nyolc rendőr megsérült, és 13 rendőrautót megrongáltak a Budapesti Rendőr-főka
2008. július 6. vasárnap 09:25 - Hírextra

Miután szélsőséges tüntetők támadtak a melegfelvonulás résztvevőire és az őket biztosító rendőrökre szombat délután Budapesten, több alkalommal is összecsapásra került sor a rendőrök és az ellentüntetők között, ennek során a rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek.

Az arcukat általában csuklyával, maszkkal takaró ellentüntetők Molotov-koktélokat, petárdákat, felszedett utcaköveket, üvegeket, tojásokat dobáltak, több rendőrautót felgyújtottak, megrongáltak. A legdurvább támadások a Hősök terén és a Liszt Ferenc térnél történtek.

Megtámadták Lévai Katalin európai parlamenti képviselőt, Szetey Gábor volt államtitkárt, Horn Gábort, az SZDSZ ügyvivőjét, valamint Léderer Andrást, az SZDSZ Új Generáció elnökét, akik szintén részt vettek az Erzsébet térről az Andrássy úton az '56-osok terére tartó Meleg Méltóság Menetén.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombat éjszaka kiadott közleményében tudatta: "a veszélyeztetettségi foknak megfelelően, kiemelten készültek" a rendezvény biztosítására, de a Meleg Méltóság Menetét és a rendőröket a kordonon kívülről "ellenséges érzelmű csoportok" dobálták különböző tárgyakkal, több helyen megrongálták a kordonokat, a Hősök terén pedig megbontották a burkolatot és a rendőrökre támadtak.

A tömeg rendkívül agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben - fogalmaz a rendőrségi közlemény. A tájékoztatás szerint az összecsapásokban nyolc rendőr sérült meg, főként fej- illetve lábsérülést szenvedtek, két rendőrt pedig savval öntöttek le. A támadások során 13 szolgálati gépkocsiban keletkezett anyagi kár. Este nyolc órára minden demonstráció véget ért, a közlekedés 21 óra körüli időben helyreállt a belvárosban. Szombat éjfélig 58 embert állítottak elő hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, valamint rongálás miatt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását