2024. április 23. - Béla

Tizenöt ország mutatkozik be az idei Nemzetek Utcáján

Tizenöt országgal ismerkedhetnek meg az érdeklődők az idei Nemzetek Utcáján, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat közös gyermeknapi rendezvényének egyik legnépszerűbb programján - mondta el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat eln
2008. május 9. péntek 14:33 - Hírextra

A német nagykövetség épületében tartott tájékoztatón Edvi Péter kifejtette: a május 24-25-i, városligeti gyermeknap Nemzetek Utcája elnevezésű programja kiemelten fontos, hiszen a gyerekekkel így lehet igazán megismertetni más kultúrákat és életfelfogásokat.

Magyarországon évente mintegy 100.000 gyermek születik, akiknek fele a létminimum alatt éli le gyermekkorát. "Célunk, hogy ez utóbbi számot évről évre csökkentsük" - tette hozzá.
Edvi Péter hangsúlyozta, hogy idén külön sportprogramot szerveznek a vak és gyengén látó gyerekeknek.

Harrach Péter, a szolgálat egyik alelnöke úgy fogalmazott: "jövőnk záloga a gyermek, ezért egy gyermekszerető társadalmat szeretnénk felépíteni". Ezt nagyban segít ez az esemény is - jegyezte meg.
A Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, Hans Peter Schiff elmondta, hogy idén a megszokottakon kívül számos egzotikus látnivalóval is várják majd a fiatalokat a teljesen ingyenes rendezvényen.
A Nemzetek Utcáján lehetőség nyílik majd az egyes Magyarországon működő követségek, valamint kulturális intézetek munkatársaival közösen játszani, énekelni és beszélgetni, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat meghívására pedig szarajevói, román és ukrán gyerekek is érkeznek az eseményre.

Idén Horvát-, Német- és Törökország, a Dél-Afrikai Köztársaság, Madagaszkár, az Egyesült Arab Emirátusok, Palesztina, Katar, India, Japán, Kuba és Mexikó nagykövetsége, valamint a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet, az Ibéro-Amerikai Országok Magyarországi Közössége, valamint a Kínai Kulturális Intézet lesz jelen a rendezvényen. Továbbá külön sátra lesz a magyar parlamentnek is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen 1991 óta minden évben megrendezi kétnapos programsorozatát, melyen tavaly mintegy 400.000 gyermek és felnőtt vett részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását