2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Keleti Népek Fesztiválja

A keleti kultúrák sokszínűségét igyekszik bemutatni és a kultúrák közötti párbeszéd erősítését szolgálja a Keleti Népek Fesztiválja, melyet második alkalommal július 11. és 13. között rendeznek a baranyai Egerágon - közölte a község polgármestere hétfőn P
2008. július 7. hétfő 16:30 - Hírextra
Az 1150 lakosú, Pécshez közeli településen három helyszínen több mint félszáz programra kerül sor a botanika, a gasztronómia, a kultúra, a vallás és a sport témakörében - mondta el Hegyi Győző.

Kiemelte: a fesztivál három napja alatt lesz botanikai kiállítás, indiai táncelőadás, ételkóstoló, ezoterikus daléneklés. Az érdeklődők hallhatják a Kiyo-Kito Taiko japándob-csoportot, láthatnak harcművészeti bemutatókat, cselgáncstornát, japán-magyar gyermekrajz-kiállítást is, s részt vehetnek neves kutatók tudományos-ismeretterjesztő előadásain.

Hegyi Győző utalt rá, hogy Egerág immár második alkalommal rendezi meg a fesztivált, melynek ötletét a főként keleti növények nemesítésével foglalkozó helyi kertészet adta. Az önkormányzat azért karolta fel a kezdeményezést, mert Magyarországon jelentős a keleti kultúrák iránti érdeklődés, s e rendezvénysorozat jó esélyt kínál Egerág ismertségének növelésére.

Szólt arról, hogy a programok kedvező fogadtatásra találtak a keleti államok Magyarországon tartózkodó diplomatái körében. Japán például e három napban kultúrattasé szintjén képviselteti magát a településen, tavaly pedig európai turnéja részeként Egerágra látogatott a felkelő nap országának dzsúdóválogatottja.

De Blasio Antonio, néppárti európai parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy az Európai Unió kiemelten fontosnak tartja a kultúrák közötti párbeszédet, s mivel 2008 az interkulturális párbeszéd éve, az Európai Néppárt rajta keresztül támogatja a fesztivált, mely Baranyából biztosan sok látogató vonz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását