2024. április 26. - Ervin

Málnafesztivál tizedszer

A tizedik alkalommal rendezik meg szombaton a Duna-kanyari Kismaroson a málnafesztivált, amely valójában egy nyári kulturális rendezvény.
2008. július 3. csütörtök 13:44 - Hírextra
Korábban a málnaszüret befejezése utáni hétvége adta az apropóját az ünneplésnek, mára némiképp változott a helyzet. Ugyanis a legtöbb termesztő - mivel gazdaságtalanná vált az ágazat - kivágta bokrait, így most ezt az ízes gyümölcsöt a távolabbi Ipoly-menti falvakból hozzák Kismarosra. A málnából készült sütemények finomsági versenyét is vendégalapanyagból varázsolják az ügyes háziasszonyok - közölte Bán Mariann főszervező csütörtökön az MTI-vel.

Az események sora pénteken a tatár Elena Kapitonova és fivére, Ivan tájképeinek kiállításával veszi kezdetét. Este irodalmi műsorra kerül sor. Szombaton a helyi sportcsarnokban amatőr és profi képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás, tavaly 850, az idén már több mint 1000 festmény, szobor, fotó és más művészeti termék lesz itt látható. A nap során sváb harmonikások szórakoztatják a publikumot, este pedig a meditatív zenét játszó Kalahári együttes andalítja el a hallgatóságot.
Vasárnap is főleg a zenei események követik egymást, ennek keretében lép fel például a Kodály műveket éneklő érdi leánykórus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását