2024. április 19. - Emma

A Kelet mágusai

A Kelet mágusai címmel közel- és távol keleti filmeket bemutató sorozatot indít a Magyar Televízió: szombatonként díjnyertes koreai, kínai, hongkongi, tajvani és japán filmeket, valamint izraeli és palesztin alkotásokat tekinthetnek meg a nézők tizenhárom
2008. július 4. péntek 18:27 - Hírextra
Az m2-n elsőként Kim Ki-duk dél-koreai rendező Lopakodó lelkek című romantikus drámáját láthatják a nézők szombaton, majd egy héttel később, július 12-én Az íj című filmjét tűzik műsorra. A folytatásban két közel-keleti történetet ismerhetnek meg a nézők: Radu Mihaileanu izraeli-francia-belga koprodukcióban készült filmje, az Élj és boldogulj! július 19-én látható, Hany Abu-Assad többszörösen díjazott Mennyország most című munkáját pedig július 26-án tűzi műsorra a csatorna.

Augusztusban Yimou Zhang három alkotását is megtekinthetik az érdeklődők, így a nálunk is jól ismert történelmi kalandfilmet, a 9. századi Kínában játszódó A repülő tőrök klánja című filmet, de szerepel a repertoáron Az út haza és a Randibusz című vígjáték is. Az őszi folytatásban egyebek mellett Akira Kuroszava Álmok című filmje és Masayuki Suo Hölgyválasz című alkotása látható; ezt követi majd a tajvani Hsziao-hszien Hou rendező Café Lumiere című drámája, Johnny To hongkongi krimije, az Adásunkat megszakítjuk, valamint a palesztin-izraeli konfliktust feldolgozó Deus ex machina, Elia Suleiman marokkói-palesztin-francia-német koprodukcióban készült romantikus drámája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását