2022. október 1. - Malvin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vesztegetés bonbondobozzal

Egy bonbonos doboz lett a veszte a korrupciós botrányba keveredett Thakszin Sinavatra volt thaiföldi miniszterelnök egyik ügyvédének.
2008. július 5. szombat 17:00 - Hírextra
A 2006-ban megbuktatott ex-kormányfő három ügyvédjének egyike még júniusban egy bonbonos dobozt adott át a Legfelsőbb Bíróság egyik alkalmazottjának. Sinavatrát hatalommal való visszaéléssel vádolják egy különösen nagy értékű állami tulajdonban lévő ingatlan öt évvel ezelőtti megvásárlásával kapcsolatban.

Picsit Csuenban és két munkatársa június közepén ebben az ügyben járt a bíróságnál. Egyikük apró figyelmességként egy kis bombonos dobozt nyújtott át a törvényszéki tisztviselőnek, amikor négyszemközt maradt vele. Mivel az illető bizonytalan volt, elfogadhat-e bármit is, főnökéhez fordult. A szerény kis ajándékról kiderült: kétmilló baht készpénzt tartalmazott, ami mintegy 11 millió forintnak felel meg.

A dobozkát átnyújtó Thana Ansziri azzal védekezett, hogy véletlenül rossz csomagot vett elő, a két másik ügyvéd pedig tagadta, hogy bármi köze lett volna az egészhez. Ez nem hatotta meg az ügyészséget, a bíróság pedig mindhárom jogászt gyorsított eljárásban hivatalos személy megvesztegetésére irányuló kísérlet vádjával félévi börtönbüntetésre ítétlte. A napokban már rács mögé is kerültek.

A bíróság elrendelte annak kivizsgálását is, hogy mennyiben tudhatott a vesztegetésről a volt kormányfő, illetve ki a pénz igazi tulajdonosa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását