2023. február 4. - Ráhel, Csenge

Újra indulhat a bűnös polgármester

Időközi polgármester-választást tartanak július 6-án vasárnap Tiszakóródon, ahol a korábbi önkormányzati vezetőnek elmarasztaló bírósági ítélete miatt kellett lemondani tisztségéről - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője.
2008. június 29. vasárnap 11:03 - Hírextra
A 617 választásra jogosult helyi lakos reggel 6 és este 19 óra között adhatja le voksát az egyetlen szavazókörben, s négy független jelölt, Bartha Péter, Gyulai Gáspár, Kopka András és Károlyi Károly közül választhatják meg a község új önkormányzati vezetőjét - mondta Váradi Lászlóné.

Tiszakóród korábbi polgármesterének, Gyulai Gáspárnak - aki újra jelöltethette magát, mert a közügyek gyakorlásától nem tiltották el - azért kellett távoznia, mert pénzbüntetésre ítélte a bíróság folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésért, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisításért, valamint folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzéséért.

A volt polgármestert még a múlt év szeptember 12-én ítélte el a Debreceni Ítélőtábla, s utána le kellett volna mondania tisztségéről, de ő nem tette meg. Végül a közigazgatási hivatal kötelezte polgármesteri tisztségének átadására, ami az idén, március 27-én történt meg.

A volt polgármester azzal érvelt - alaptalanul -, hogy a cselekményét még 2001. és 2004. között követte el, s utána 2006-ban ismét megválasztották.

Az időközi polgármester-választás időpontja körül is jogi vita volt, végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság döntött - jóváhagyva a területi választási bizottság ügyben hozott határozatát -, s írta ki július 6-ra a voksolást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását