2024. július 17. - Endre, Elek

Tasnádi írta a levelet

Tasnádi Péter elismerte, ő írta azt a Magyar Televízió Híradójában bemutatott levelet, amelyben három millió forintot kér a szakértőknek - hangzott el a TV2 Tények című műsorában péntek este.
2008. január 19. szombat 07:18 - Hírextra

Tasnádi Péter hangsúlyozta, ő írta a levelet, de akkor, amikor az orvosi szakvélemény már megszületett, így az elmeszakértőket nem vesztegette meg - közölte a TV2 hírműsora.

Mint mondták, Tasnádi Péter a kézzel írt levélben azt írja "Józsinak", hogy szabadságáról van szó és a szakértők három millió forintot kértek.

A TV2 beszámolója szerint a levélben az is szerepel, hogy fia és ügyvédje meglopta.
A fővárosi főügyész azt nyilatkozta, hogy ősz óta vesztegetés gyanújával nyomoznak az egyik szakvéleménnyel kapcsolatban, ugyanakkor a részleteket nem ismertette.

Tasnádi Pétert egyebek mellett felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, mert - a vádirat szerint - meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára. Az elmeszakértők korábban azt állapították meg, hogy Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt. Ezért a Pest megyei Bíróság elmeállapota miatt a már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését két évvel csökkentette.

Ugyanakkor a legújabb szakvélemény szerint nem elmebeteg.
Júliusban kiengedték az előzetes letartóztatásból, azóta házi őrizetben van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását