2022. december 10. - Judit

Vesztegetéssel gyanúsítanak egy ellenőrt

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a Nemzeti Közlekedési Hatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának egyik járműellenőre ellen - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.
2008. június 17. kedd 18:54 - Hírextra
A járműellenőrt azzal gyanúsítják, hogy a közúti ellenőrzések során kenőpénzért továbbengedte a túlsúlyos járműveket, eltekintett az ellenőrzésüktől vagy hamis adatokat írt be az ellenőrzésekről szóló jegyzőkönyvekbe - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Soltész Bálint hozzátette: a férfi lakásán és munkahelyén egyaránt házkutatást tartott a rendőrség, majd az ellenőrt őrizetbe vették. Azt követően több gépjárművezetőt is kihallgattak, akikkel szemben vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben a vesztegetők önként jelentkeznek, a jogszabályok biztosítják számukra a büntetlenséget.

A bíróság elrendelte a saját zsebre dolgozó ellenőr házi őrizetét - közölte Soltész Bálint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását