2024. május 28. - Emil, Csanád
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Többnapos BKV-sztrájk lehet májusban

Májusban lehet a következő - már többnapos BKV-sztrájk - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője kedden az MTI-vel.
2008. április 22. kedd 16:59 - Hírextra
A szóvivő elmondta: a szakszervezetek még nem alakítottak ki végleges álláspontot arról, hogy mikor tartják a következő munkabeszüntetést, de amennyiben a sztrájkbizottság és a BKV Zrt. menedzsmentje közötti tárgyalások továbbra is "patthelyzetben" maradnak, akkor többnapos munkabeszüntetést tartanak. Arra a kérdésre, hogy mikor valószínű a következő munkabeszüntetés, azt válaszolta, hogy "áprilisban már biztosan nem lesz sztrájk, inkább májusban."

A szóvivő rámutatott: az érdekképviseletek a kedden 17.00 órakor kezdődő tárgyaláson ismerhetik meg a szombaton Demszky Gábor főpolgármester és Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár közötti tárgyalás részleteit. A szakszervezetek csak ezután - csütörtökre - alakítják ki álláspontjukat az újabb sztrájkfenyegetésről.

Legutóbb április 18-án tartottak 24 órás sztrájkot. A szakszervezetek követelései között szerepet a paraméterkönyv visszavonása, a cég gazdasági gondjainak megnyugtató rendezése, a csoportos létszámleépítés felfüggesztése.

Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár és Demszky Gábor főpolgármester még szombaton a Pénzügyminisztériumban tartott megbeszélés után elmondták: a kormány segítséget nyújt a fővárosnak abban, hogy idén összesen 10-12 milliárd forint értékben tőkét juttasson a BKV-nak azért, hogy a cég ne kerüljön adósságspirálba.

Az idei tőkepótlás forrása előfinanszírozás, amelynek a módját még keresik - válaszolta az MTI kérdésére Keller László. Demszky Gábor hozzátette: elképzelhető például fővárosi vagyonelemek értékesítése, amelyek bevételéből autóbuszokat lehetne vásárolni. Demszky beszámolt arról, hogy a BKV-nak legalább 5-6 milliárd forintra volna szüksége a műszaki színvonal fenntartásához és ugyanannyi a fejlesztésekre. Keller és Demszky is hangsúlyozta, hogy a BKV nincs likviditási válságban, fizetési kötelezettségeit teljesíteni tudja.

A főpolgármester kedden vette át a szombati egyeztetés emlékeztetőjét, amely a tárgyalás összefoglalója, minden részvevő aláírásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását